Aanvoer supermarkten volledig elektrisch

EDEKA start proefritten Mercedes-Benz eActros

Het EDEKA-netwerk en Mercedes-Benz Trucks hebben een baanbrekende proef gelanceerd: een heel jaar lang test EDEKA een volledig elektrische eActros-truck in het bredere stadsgebied van Berlijn. De 25-tonner -met een koelsysteem- levert de EDEKA-supermarkten verse voeding in heel Berlijn. Tijdens de symbolische overdracht van de vrachtwagen vandaag op Berlin-Schöneberg benadrukte Rita Schwarzelühr-Sutter, staatssecretaris van het federale Ministerie van Milieu, Natuurbehoud en Nucleaire Veiligheid, de betekenis van dit project.

EDEKA is een van de eerste bedrijven die de heavy-duty elektrische vrachtwagen van Mercedes-Benz in zijn vloot heeft geïntegreerd en tot nu toe het enige bedrijf in de detailhandel. Het doel is om vanaf 2021 een zware standaardproductietruck beschikbaar te hebben die emissievrij, stil vervoer binnen de stadsgrens mogelijk maakt. Het testen met deze eActros-truck duurt ongeveer twee jaar. De ontwikkeling en het testen van logistiek verkeer wordt in verschillende delen gefinancierd door het Federale Ministerie van Milieu (BMU) en het Federale Ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi) als onderdeel van het project Concept ELV².

Met ongeveer 3500 voertuigen heeft EDEKA een van de grootste vrachtwagenvloten in de handel. Het bedrijf stelt de normen niet alleen op ecologisch vlak, maar ook op het gebied van verkeersveiligheid. In 2015 bijvoorbeeld, ontwikkelde EDEKA een turn-off assistent. Op dit moment zijn meer dan 600 trucks uitgerust met deze assistent en tegen het einde van het jaar zou het er meer dan 900 moeten zijn. In juni 2018 hebben EDEKA en Netto Marken-Discount een ​​veiligheidspartnerschap gesloten met het ministerie van Transport .

Voor meer informatie:
EDEKA ZENTRALE AG & Co. KG
Unternehmenskommunikation
Tel. 040/6377 - 2182
E-mail: presse@edeka.de 
www.edeka-verbund.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven