Milan Formsma, H.T. Verboom

H.T. Verboom maakt zich op voor verhuizing

Tholen - H.T. Verboom Transportsystemen B.V. gaat binnenkort verhuizen van Hoek van Holland naar Wateringen. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van onderaannemer naar hoofdaannemer, wat nieuwe eisen aan de ontwerp-, productie- en opslagfaciliteiten stelt. In het nieuwe pand is de indeling efficiënter, kan men met de voorraad de hoogte in en lopen de fabricage en de assemblage niet langer door elkaar. Bovendien kan men met het oog op het groeiende orderportfolio alle extra ruimte goed gebruiken.

Het bedrijf biedt met name kwekers en handelsbedrijven oplossingen voor intern transport. In overgrote meerderheid zijn dit containersystemen, zoals die worden gebruikt in potplanten en orchideeën, en de laatste tijd ook steeds meer in tulpen. “De afgelopen 9 maanden zijn er praktisch non stop zes tot acht monteurs in Noord-Holland bezig geweest met het installeren van containersystemen bij tulpenkwekers”, vertelt Milan Formsma, bij het bedrijf verantwoordelijk voor de verkoop en tevens kapitein van de tekenkamer. “De vraag is groot en we hebben onze handen er meer dan vol aan.”

Oud en jong
Een belangrijk deel van het personeelsbestand, dat nu tussen de 30 en 40 man telt, is monteur. “We hebben altijd veel monteurs gehad”, vertelt Milan, “wat alles met onze achtergrond van onderaannemer te maken heeft. Vroeger werkte we voor diverse partijen en leverden wij de technische mensen. Geleidelijk – rond de crisis in 2012, toen we zogezegd wat tijd over hadden – hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn we meer in eigen beheer gaan doen, waardoor een eigen ontwerpafdeling van de grond kwam.  We zijn alles zelf gaan tekenen, met als gevolg dat we nu ook alles zelf maken.”

Naar eigen zeggen heeft deze geschiedenis het bedrijf tot een unieke speler in de branche gemaakt. “In de buitendienst werken vooral ervaren monteurs, mannen van een jaar of 40, 50 met een jarenlange achtergrond in het installeren van op maat gemaakte containersystemen. Op kantoor is de gemiddelde leeftijd een stuk jonger en werken we aan IT oplossingen en manieren om slimmer en sneller te kunnen werken. Die combinatie zie je terug in de kwaliteit van onze systemen. Voor een buitenstaander is het ene containersysteem misschien niet van een ander te onderscheiden, maar in de markt weet men dat je voor maatwerk bij ons moet zijn. Liefkozend werd het door een klant ooit eens ‘De Mercedes onder containersystemen’ genoemd, en dat mogen wij natuurlijk zelf ook graag zeggen.”

Harry Potter en taart
H.T. Verboom is bekend van de transportsystemen, die inderdaad zo’n 80 procent van de opdrachten voor diens rekening nemen. Maar daarnaast draait men ook de hand niet om voor verwante of zelfs totaal andere projecten. Milan: “We hebben een jaar of wat geleden voor een potrozenteler, Kwekerij Leo van der Harg, een groei-remboom ontwikkeld, waarbij het aandrijfsysteem versimpeld is en de motor een stationaire plek heeft gekregen. Dit heeft er voor een hogere bedrijfszekerheid gezorgd. Het grote voordeel van dit concept is dat de planten, zonder gebruik van chemicaliën, een uniformer groeiproces hebben. Hij was er zo enthousiast over, dat hij er nu een paar bijbesteld heeft. Maar ook moet je denken aan specialistische klussen voor shows en theater. We werken veel samen met Silicon Theater Scenery, een bedrijf dat wereldwijd automatiseringstechnieken voor de theaterwereld levert. Dan moet je denken aan  shows als Harry Potter en Marry Poppins waarbij men ronddraaiende vloeren met een diameter van 10 tot 15 meter moet hebben, of waarbij een speciale trap uit de vloer omhoog moet komen. Zo is een monteur van ons nu in Australië bezig, om dat voor die Harry Potter show te installeren. En dan zijn er ook nog opdrachten in de trend van fitcross rekken in sportscholen of, een hele leuke, een taartenlift. Bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk staat nu een mooie koelkast in de etalage te draaien, de taarten aan te prijzen.”

Eind november gaat men over. De oude hal wordt nu opgeruimd, de laatste tweedehands restanten probeert men te slijten of gaan de container in. “In het nieuwe pand alleen nog maar nieuwbouw. Het is geen nieuw gebouw, er zat een leverancier van autolampjes in gevestigd, maar we kunnen hem goed naar onze smaak inrichten. Een deel van de palletstellingen is al afgebroken, een paar blijven staan. Wat echter het grootste voordeel is, is dat we er het bouwen, het ‘vuile’ fabricage werk, volledig kunnen scheiden van het ‘schone’ assembleren. Nu loopt dat nog teveel door elkaar, wat de gehele bedrijfsvoering nadelig beïnvloedt.”

Per 26 november is het nieuwe adres Hoefsmid 8 te Wateringen.

Voor meer informatie:
H.T. Verboom Transportsystemen B.V.
Nieuw Oranjekanaal 75a
3151 XL Hoek van Holland
Milan Formsma - milan@htverboom.nl
www.htverboom.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.