Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
initiatief ‘Green Cities for a Sustainable Europe’

Nieuwe EU website gaat steden vergroenen

Green Cities for a sustainable Europe lanceert vandaag de website www.thegreencity.eu. Dit is het informatieve platform voor professionals, die kennis willen opdoen over groen als oplossing om de nadelige effecten van klimaatverandering te bestrijden.

Vergroening openbare ruimten
Urbanisatie en klimaatverandering vragen om nieuwe oplossingen voor de leefbaarheid in steden. Openbaar groen heeft een positief effect op biodiversiteit , klimaat, welzijn en luchtkwaliteit. Dit zorgt ervoor dat steden betere plekken worden om te wonen, te werken en te leven. Het platform ´Green Cities for a Sustainable Europe´ biedt kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve ideeën, om de vergroening van openbare ruimten te stimuleren. Dit is onderverdeeld in de thema´s gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.

Europees gedragen
Om de toepassing van groen te stimuleren is een Europese subsidie toegekend. Daarmee is een Europese campagne ontwikkeld. Binnen de campagne worden activiteiten als PR, social media, advertising en events ingezet, met als doel de boodschap aan zoveel mogelijk professionals over te brengen. Hierbij ligt de focus op business to business relaties binnen overheden, het groene bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen, verzekeringsmaatschappijen, gezondheidsinstellingen en architecten. De website dient als centraal punt voor alle activiteiten.

Initiatief
Green Cities for a Sustainable Europe is een initiatief van de ENA (European Nurserystock Association) tezamen met brancheorganisaties uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland.

bron: ENA

Publicatiedatum: