Sierteelt op Fresh Produce Show PMA steeds prominenter

Afgelopen week vond in Orlando, Floriade, de PMA Fresh Summit Conference plaats. Deze beurs is één van de hoogtepunten in de wereldwijde handel in 'fresh produce', waarbij de afgelopen jaren ook steeds meer oog is voor de sierteelt. Op een hoek van het giga Orange County Concention Center was de 'Floral Marketplace' ingericht. Aldaar presenteerde 130 sierteeltbedrijven, met name kwekers en handelsbedrijven, zich aan het publiek.

Klik hier voor onze fotoreportage

Van linksboven mee met de klok: het team van Chrysal, Rick den Dulk en Luuk van Buuren van Sande Flowers, Becky Roberts, directeur floral & new initiatives PMA en Loes van der Toolen, Pagter Innovations.

Amy Desperito en Mily Iglesias van de Colombiaanse kweker Natural Flowers met de Freedom roos

De retail in de VS doet goede zaken en volgens de meeste bedrijven zijn er volop mogelijkheden tot verdere groei. Tegelijk is de groothandelsmarkt steeds lastiger aan het worden. Het bloemschap in de supermarkt doet goede zaken, houdbaarheid en presentatie wordt beter en de bloemist delft het onderspit. Bovendien wordt steeds vaker het bosje bloemen online besteld.

Noviteiten on display
In totaal waren niet minder dan 1200 standhouders op de Produce Marketing Association aanwezig. De tuinbouw is er van lieverlee bijgekomen, eerst de toeleveranciers en later in hun kielzog ook de producenten. Een impressie van de noviteiten vind u hier.

Manuel Marin (links) en Juan David (rechts) van Deliflor, samen met David Jaramillo van Bioflora. De witte chrysant is de Alma; Tom Biondo en Edwin Verdezoto van de Ecuadoraanse kwekerij Royal Flowers; Robin van der Schaaf van Roselily; en het team van Koen Pack

Kijkje op de beursvloer

Techniek
Een overizcht van de verschillende techniekbedrijven, kassenbouwers en andere tuinbouwtoeleveranciers, vindt u in deze fotoreportage, gemaakt door onze collega's van HortiDaily.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.