Glazen tentoonstellingsruimte voor Landesgartenschau 2020

In Überlingen (DU) wordt in 2020 de Landesgartenschau georganiseerd. Deze landelijke tuinshow vindt plaats van 23 april tot 18 oktober van dat jaar. Hiervoor bouwt EdenParks, onderdeel van Smiemans Projecten een tentoonstellingsruimte in het westen van de stad. De HighLight boogkas wordt turnkey opgeleverd. Bovenop de technische en facilitaire ruimte wordt een plek voor bezoekers gerealiseerd waardoor zij goed zicht hebben op de plantencollectie.

Het door EdenParks ontworpen project vervult twee doelen: allereerst als ontmoetingsplaats en paviljoen tijdens de Landesgartenschau 2020. Vervolgens, na 2020, als een permanente faciliteit voor voornamelijk cactussen.

De stad Überlingen bezit namelijk een bijzondere collectie cactussen, die in de zomer in de historische stadstuin wordt tentoongesteld en daarna overwinterd in een plantenhuis op het terrein van de Stadtgärtnerei. Door de bouw en ontmanteling worden jaarlijks kosten van € 45.000 gemaakt. Bovendien is er de onvermijdelijke transportschade aan de waardevolle planten. Daarnaast staan de cactussen ongeveer zeven maanden in de kas die niet toegankelijk is voor het publiek. Door de realisatie van dit plantenhuis is de speciale collectie cactussen het hele jaar te bezichtigen.

De stad is i.v.m. de Landesgartenschau sinds 2016 bezig met het aanleggen van een zes hectare groot landschapspark aan de rand van de Bodensee. Dit park biedt dan veel mogelijkheden voor sport en recreatie. Door de hele stad, die tegelijkertijd zijn 1250-jarig jubileum viert, wordt er in de 179 dagen van de Landesgartenschau veel georganiseerd.

Voor meer informatie:
Smiemans Projecten
Bovendijk 29, 2295 RV Kwintsheul
Postbus 147, 2670 AC Naaldwijk
www.smiemansprojecten.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven