Terri Bates, Capital Caladiums Company

De voordelen van voorbehandelde caladiums

Met de derde generatie in het bedrijf weet familie Bates alles over caladiumplanten. In 1946 begon Emmet Bates met het aanplanten van een 20 liter volle emmer met gemengde caladiumvariëteiten en sindsdien bleef het bedrijf groeien. Nu telen ze caladiumbollen op 100 hectare. Naast het telen van caladiumbollen baten ze de laatste 20 jaar een zaak uit in kassenteelt van voorbehandelde caladium potplanten. 

Zonen en dochters
“Mijn grootvader begon rond 1946 caladiumbollen te telen in Lake Placid, Florida, nadat hij terugkwam uit de Tweede Wereldoorlog", zegt Terri Bates. "In de jaren 80 begonnen mijn zus Sheri en ikzelf in de zaak te werken en veranderde mijn vader onze naam van Bates & Zonen N.V. naar Bates Zonen & Dochters."

Voorbehandelde caladium potplanten
“Ik ben een tuinbouwkundige en wou van start gaan met het beoordelen van teelttechnieken voor caladium potplanten. Als bollenteler was het moeilijk voor me om mijn klanten te raadplegen toen ik aan bollenteelt deed en zij in het telen van potplanten actief waren. Daarom begonnen Sheri en ikzelf een zaak uit te baten in voorbehandelde caladiumplanten die we Capital Caladiums Company noemden. De voorbije 10 jaar is de markt voor voorbehandelde caladiumplanten explosief toegenomen. Door voorbehandelingen aan te bieden via Capaital Caladiums zijn we erin geslaagd Bates Zonen & Dochters en onze klanten succesvoller te maken.

Teeltvoorschriften
Capital Caladiums Company is de grootste klant van Bates Zonen & Dochters. "Wij betalen de volle makelaarsprijs zodat beide zaken kunnen gedijen. Wij telen 500.000 caladium potplanten in de lente, dus kan ik mijn bollenklanten met elk aspect van de teelt van caladium potplanten helpen", zegt Terri. "Ik heb bepaald van welke variëteiten de oogjes uit de knol weggesneden dienen te worden en welke variëteiten goed presteren zonder de oogjes uit de knol weg te snijden in 6 verschillende potgroottes. Capital Caladiums kleeft een etiket op elke pot. Zo plaatsen we een etiket op elke variëteit met teeltvoorschriften erop die we aan onze bollenklanten in kleine hoeveelheden kunnen aanbieden." 

Caladiums hebben heel wat warmte nodig van de wortel tot de aar. De voorbehandeling vermindert de tijd op de testbank met meer dan de helft. Tuinmannen kunnen ze als voorbehandelde planten bebouwen en ze bereiken hun hoogtepunt in de tuinbedden - niet voorbij het hoogtepunt indien afgewerkte potplanten geplant worden. Een gemengde potplantenteelt is dus gemakkelijker wanneer gebruik gemaakt wordt van voorbehandelde snijplanten in plaats van bollen. 

Voor meer informatie:
Terri Bates
Bates Zonen & Dochters
Telefoon: 863/465-3274
Fax: 863/465-9568
sales@caladiumsonline.com
www.caladiumsonline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven