Ondernemers en gemeente openen Lentiz MBO Oostland

"De regio heeft jonge studenten met een bij bedrijven passende opleiding hard nodig"

Bedrijven, gemeente en onderwijs openden op 16 oktober op feestelijke wijze Lentiz | MBO Oostland in Bleiswijk. De mbo-school in het logistieke hart van Oostland biedt eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven. Op de school zullen onder andere studenten opgeleid worden voor de glastuinbouw.

MBO Oostland in Bleiswijk start de mbo-opleidingen Agrohandel & Logistiek, Business & Logistiek, Teelttechnologie & Management, Dierverzorging, Hovenier en Bloem & Design. Eigentijdse opleidingen, afgestemd op het bedrijfsleven in de regio. Onderwijs en ondernemers zullen intensief samen gaan werken binnen de beroepsopleidingen.

Leren in een carrousel met bedrijven
Directeur van Lentiz | MBO Oostland, Cees de Jong: “In onze te ontwikkelen hybride leeromgevingen, waarbij het onderwijsprogramma steeds 'up-to-date' is, krijgen onze studenten een realistisch beeld van nieuwe ontwikkelingen in de sector, zicht op hun carrièremogelijkheden én kunnen bedrijven studenten aan zich binden. We zullen komende jaren op het bedrijfsleven afgestemde mbo-opleidingen blijven ontwikkelen. Denk hierbij aan business, logistiek, teelttechniek & glastuinbouw, leefomgeving, buitenruimte, natuur & milieu, recreatie (leisure)”.

Universitair onderwijs vertalen naar mbo
Spreker Coen Hubers, Greenport Hub coördinator Leiden – Delft – Erasmus (LDE) benadrukte het belang van learning communities in de Greenport: ”De waterscheidingen tussen universitaire opleidingen, hbo en mbo mogen wat mij betreft echt weg. We doen er goed aan om flexibel om te gaan met onderwerpen die interessant zijn voor studenten van diverse opleidingen en gastsprekers uit te nodigen, die diverse studentendoelgroepen inspireren”.

Kansen voor de regio
“De regio heeft jonge studenten met een bij de bedrijven passende opleiding hard nodig”, vertelt wethouder Economische Zaken Kathy Arends. “Ook voor de bedrijven die zich in Oostland willen gaan vestigen, hebben we goed opgeleide mensen nodig. We moeten de opleidingen aantrekkelijk maken voor de jonge doelgroep door onderwerpen te kiezen, die ze aanspreken. Denk aan goede voeding en gezondheid”.

Ook wethouder Onderwijs Ankie van Tatenhove benadrukte het belang van een eigen mbo in de regio. “We zijn een relatief jonge gemeente. Jongeren moeten kunnen investeren in hun toekomst, in de eigen woonomgeving en in vriendschappen. Hun dromen achterna jagen. Deze mbo biedt veel kansen voor de toekomst van deze jonge gemeente”.

Bron: Lentiz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven