Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LTO maakt werk van nuancering premie wachtgeldfonds ingaande 2019 en 2020

Glastuinbouw moet gaan meebetalen aan hoge risico's andere sectoren

De wachtgeldpremie WW wordt per sector vastgesteld. Het voornemen van de regeringspartijen is om de sectorfondsen af te schaffen. In plaats daarvan komt er één landelijke premie voor WW-risico’s verbonden aan tijdelijke contracten en één landelijke premie verbonden aan vaste contracten.

Het systeem is vergelijkbaar met het huidige systeem met de hoge en lage premie in de glastuinbouwsector, maar nu voor heel Nederland. Dit betekent dat de sector mee gaat betalen aan de hoge risico’s in andere sectoren. LTO Glaskracht Nederland is samen met LTO Nederland in de lobby bezig dit punt te nuanceren. Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans ligt op dit moment bij de Raad van State voor advies aan de Tweede Kamer. LTO Glaskracht Nederland en LTO Nederland voeren de lobby uit via individuele Kamerleden en ambtenaren.

De premie voor 2019 zal waarschijnlijk licht dalen zoals is te zien in de tabel. Zodra dit definitief is vastgesteld, wordt dit gecommuniceerd.

Bron: LTO Glaskracht

Publicatiedatum: