Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HBA opent proefkassen voor snijhortensia's in Kenia en Colombia

Hydrangea Breeders Association (HBA) veredelt snijhortensia’s voor de productie in verschillende klimaatzones. Naast de gematigde klimaatzones waarvoor recent rassen als Royal Kiss en Royal Benefit zijn geïntroduceerd, wordt nadrukkelijk ook veredeld voor de productie rondom de evenaar. Door het enorme verschil in klimaat zijn de Europese rassen daarvoor ongeschikt en zijn specifieke genetische lijnen ontwikkeld.

Onder lokale omstandigheden worden de selecties beoordeeld op geschiktheid. Zo is begin 2018 in Naivasha, Kenia een proefkas voor dit doel ingericht en volgt in november een testlocatie in Rionegro, Colombia.  Voor de Noord-Europese producenten is ruim 2300m2 testlocatie bij Agriom in De Kwakel te bezichtigen. Op overzichtelijke wijze zijn zowel rassen als veelbelovende selecties met elkaar te vergelijken. Ook de test- en selectielocatie bij Tom de Bruijn in ‘s-Gravenzande biedt snijhortensiatelers de mogelijkheid om in de HBA-keuken te kijken.

Voor meer informatie:
Jaap Stelder
M: +31 6 51408341
E: stelder@agriom.nl
Jan ten Brinke
M: +31 (0)6-55826262
E: jan.ten.brinke@agriom.nl

www.hydrangeabreeders.nl

Publicatiedatum: