maandag 29 oktober

Hoe versnelt de buurman zijn veredelingsprogramma?

Het platform Board of Support Next Level Sierteeltveredeling wil het bedrijfsleven ondersteunen bij het versnellen van hun veredelingsprogramma’s. Op maandag 29 oktober gaat men hier graag met u over in gesprek.

Om aan de eisen van de consument, de handel en de overheid te kunnen voldoen, moeten de komende jaren meer nieuwe rassen op de markt komen. Gewassen die zo duurzaam mogelijk geproduceerd worden, met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen. Maar ook bijvoorbeeld geteeld bij lagere temperaturen, onder LED licht, en/of op water. Hiervoor is meer kennis en gebruik van nieuwe veredelingstechnieken (o.a. merkertechnologie) noodzakelijk.

Daarom hebben Plantum, Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Keygene, Rabobank, Naktuinbouw, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus zich verenigd. Samen vormen zij de Board of Support Next Level Sierteeltveredeling. Dit platform wil het bedrijfsleven ondersteunen bij het versnellen van hun veredelingsprogramma’s. Veel uitdagingen zijn gewas overschrijdend. Door samen op te trekken, kan van elkaar geleerd worden en worden kosten gedeeld. Sommige technieken die voor afzonderlijke bedrijven te duur of te ingewikkeld zijn, kunnen dan wel ingezet worden om sier- en bolgewassen te verbeteren.

  • hoe versnellen bedrijven als Dekker Chrysanten en Kolster Magical Plants & Flowers hun veredelingsprogramma?
  • wat hebt u nodig heeft om uw programma te kunnen versnellen?
  • wat kan het programma Next Level Sierteeltveredeling voor u betekenen?

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 29 oktober a.s. Tijdstip: 16.00 uur tot 17.30 uur (aansluitend tot 19.00 uur een hapje en drankje). Locatie: Naktuinbouw, Sotaweg 22, 2371 GD te Roelofarendsveen

Klik hier om u aan te melden.

bron: Nak Tuinbouw

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven