Ferd Kempen, oprichter F.N. Kempen BV, overleden

Afgelopen zaterdag 13 oktober is Ferd Kempen, grondlegger van F.N. Kempen BV op 92-jarige leeftijd overleden.

Na jaren met zijn broer Jan in Alphen aan de Rijn een kwekerij hoveniersbedrijf te hebben gehad, besloot Ferd rond 1964 alleen met de kwekerij verder te gaan aan de Gemeneweg in Hazerswoude. Hier kocht hij 8000 m² weiland waar hij door keihard te werken een boomkwekerij van maakte. Hij kweekte veel heesters, coniferen, rozen en klimplanten voor de Boskoopse handel.

In 1987 heeft zijn zoon Ad Kempen het bedrijf overgenomen en is onder dezelfde naam, F.N. Kempen BV, verdergegaan. In 1995 verhuisde de kwekerij naar Mijdrecht om grootschalig planten te kweken voor de Europese handel.

Ferd kwam op zijn oude dag zeer regelmatig op bezoek op de kwekerij. Hij liep er dan zo trots als een pauw rond met moeder Sjaan. De laatste 2 maanden waren erg zwaar voor Ferd. Zijn ziekte had het gewonnen. 28 augustus was zijn laatste bezoek op de kwekerij, waar hij nog erg van genoot.

Er is gelegenheid tot condoleren in de kapel van de Bernarduskerk in Hazerswoude-Rijndijk op woensdag 17 oktober van 14.30 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. De crematie vindt plaats in besloten kring. Geen bezoek aan huis.


Voor meer informatie:
F.N. Kempen BV
Oosterlandweg 45
3641 PV Mijdrecht
T: 0297-593589
www.fnkempen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven