terugblik Home Garden Conference

Jeugd interesseren voor home gardening sector

'Today's youth, tomorrow's future' was het centrale thema van de Home Garden Conference die dit jaar plaatsvond op 27-28 september in de omgeving van Enkhuizen. Verwijzend naar zowel de consumenten als werknemers van de toekomst, richtte het evenement zich op initiatieven die jongeren ervan overtuigen planten leuk te vinden én een carrière in de tuinbouw te overwegen. Ongeveer 75 personen uit de internationale home gardening sector waren aanwezig.

Groepsfoto, Sluis Garden assortiment pakjeszaad, ABZ proeftuin

Jonge kinderen staan erg open voor zaden, planten en tuinieren in het algemeen. Chris Collins, televisiepresentator tuinieren uit het Verenigd Koninkrijk, toonde ons hoe hij Engelse basisschoolkinderen laat kennismaken met eigen groenten kweken. Deze ervaring draagt niet alleen bij tot een gezonde levensstijl maar zorgt ervoor dat ze later misschien hobbytuiniers worden. Scott Mozingo, Business Development Manager at Burpee U.S., vertelde ons dat de jeugd van vandaag gek is op planten. Gezien social buying voor deze generatie aan belang toeneemt, vindt hij het als bedrijf belangrijk om een community omtrent tuinieren te creëren op sociale media om in contact te blijven met deze generatie. Naast de consument van de toekomst richtte de conference zich eveneens naar de werknemer van morgen. Erwin Cardol, voormalig manager van Seed Valley, legde uit hoe dit initiatief lokale jeugd stimuleert om een carrière te beginnen in de tuinbouw. Met gerichte communicatiecampagnes en jeugdinitiatieprogramma's heeft Seed Valley ertoe bijgedragen om het aantal studenten in Plant Sciences op de Wageningen Universiteit aanzienlijk te verhogen.

Assortiment pakjeszaad van Sluis Garden

Enkhuizen, wieg van de zaadindustrie
Naast bovenstaande sprekers stond er eveneens een bezoek aan vier locaties in de buurt van Enkhuizen die actief zijn in home gardening op het programma. ABZ Seed is gespecialiseerd in aardbeien uit zaad. Het bedrijf viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Directeur Gé Bentvelsen gaf een kort overzicht over de geschiedenis van het bedrijf en toonde de laatste successen in veredeling in de proeftuin. Sluis Garden toonde de drie verschillende vulmachines voor zaadzakjes en het indrukwekkende assortiment in bloemen- en groentenzaden. Op deze locatie bood Prudac eveneens een proeverij van de laatste tomaten- en paprikavariëteiten aan.Naast het eigen assortiment geschikt voor home gardening had PanAmerican Seed eveneens de volledige Fleuroselect trial uitgeplant. In deze proef wordt nieuwe veredeling vergeleken met bestaande varieteiten op de markt. Succesvolle nieuwe veredeling wordt beloond met een Gold Medal of Approved Novelty kenmerk. Als laatste werd de gloednieuwe Sow to Grow Experience bezocht, een lokaal initiatief dat de geschiedenis en hedendaagse activiteiten van sierteeltveredeling in de kijker zet.

Directeur Gé Bentvelsen toont de nieuwste veredelingssuccessen in zijn proeftuin.


Voor meer informatie
Fleuroselect
info@fleuroselect.com
www.fleuroselect.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven