Ledenraad CNB akkoord met (investerings)plannen

De ledenraad van CNB is dinsdagavond akkoord gegaan met de plannen van het bemiddellings- en preparatiebedrijf voor volgend jaar. Met het goedkeuren van de begroting is toestemming gegeven voor een investering van 12 miljoen in het koel- en preparatiebedrijf van CNB in Bovenkarspel (NH). Tevens werden Sjaak van den Berg uit Breezand (NH) en Arjan Slobbe uit Voorhout (ZH) gekozen tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen.

Kanttekeningen
Vanuit de zaal kwamen wel verschillende kanttekeningen bij de plannen. Zo werd gevraagd of er wel voldoende verschillende klanten zijn voor de koel- en ULO-cellen. Ook werd geïnformeerd naar de keuzen van CNB: wordt nu meer ingezet op koelen en prepareren dan op bemiddeling, nu de resultaten van het bedrijf in Bovenkarspel steeds beter worden? Directeur Leo van Leeuwen verzekerde de aanwezige leden dat het plan voor Bovenkarspel niet op één klant leunt en dat het goed gecontroleerd is. Hij kreeg bijval van de Raad van Commissarissen. 

Eigen vermogen
Ook werd geïnformeerd naar de keuze om zeer beperkt geld te lenen voor de investering in het koel- en preparatiebedrijf, omdat er een eigen vermogen van dertig miljoen euro is. Van Leeuwen verdedigde die keuze door aan te geven dat CNB niet graag afhankelijk is van leningen. Enkele leden opperden voor meer duidelijkheid over de investeringsplannen, maar Van Leeuwen hield zich uit concurrentieoverwegingen op de vlakte.

Uitkeringen
Van Leeuwen zette voorts uiteen dat bij de uitkering naar aanleiding van de opbrengsten van de verschillende takken van CNB ook wordt gekeken naar de achtergrond van de leden. Hij zei dit naar aanleiding van de vraag of handelaren mee betaalden aan voorzieningen voor kwekers en wie daar dan vervolgens eventuele restitutie voor ontving.

Vernieuwing
De leden gingen uiteindelijk allemaal akkoord met het plan de miljoenen in Bovenkarspel te steken om daar uit te breiden, koelinstallaties te vernieuwen, oude koelmiddelen op te ruimen en zonnepanelen aan te brengen.

Nieuwe leden Raad van Commissarissen CNB
Tevens zijn op de ALV Sjaak van den Berg uit Breezand (NH) en Arjan Slobbe uit Voorhout (ZH) gekozen tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Ze volgen Wim Langelaan en Sander Wijkstra op, die niet hernoembaar waren. 

Links Arjan Slobbe, rechts Sjaak van den Berg

Met het afzwaaien van voorzitter Langelaan is vicevoorzitter Jan Mentingh tijdelijk voorzitter van de raad. Van den Berg is als bloembollenkweker en mede-eigenaar van Boltha een vertegenwoordiger van het vak binnen de raad. Slobbe is net als Wijkstra een externe commissaris. Slobbe is een financiële man en hij is mede-eigenaar van een ICT-dienstverlenend bedrijf. 

bron: CNB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven