Hugo Heemskerk

"Lijnrijders hebben onze branche in Duitsland groot gemaakt"

Hugo Heemskerk, al meer dan 40 jaar eigenaar van Hugo Heemskerk Bloemenhandel heeft in juli 2018 zijn lijn verkocht aan W.K. Heyl. jr. b.v. Vanaf 1 september ondersteunt en bedient hij zijn klanten niet meer vanuit zijn lijnauto, maar van achter zijn bureau met een groot assortiment voor de Duitse bloemist én met de juiste logistiek. Hugo:" Lijnrijders hebben een klik met de bloemist en hebben onze branche in Duitsland (en omstreken) groot gemaakt!  

Vanaf 16e jaar op de lijn

“Toen ik een jaar of 16 was en de mavo had afgerond, wilde ik maar al te graag aan het werk om geld te verdienen. Het vak lijnrijder leek mij ontzettend leuk omdat het een spannend vak is, waarin je hard moet werken maar ontzettend veel vrijheid hebt: het onderweg zijn, zelf bepalen wat je doet én heel veel contact met klanten hebt.

"In 1977 had ik de kans om te gaan werken bij een lijnrijder die een tour had in de Harz. De eigenaar was een stuk ouder dan ik en gaf direct al aan dat hij over tien jaar zijn bedrijf graag wilde overdragen. Dit zag ik wel zitten! Vervolgens ben ik dus 11 jaar bij hem in loondienst geweest en hebben we in 1988 de stap gemaakt om samen te gaan. Firma Pluimgraaf werd Firma Pluimgraaf & Heemskerk – en een paar jaar later mocht ik het alleen gaan doen. Toen werd het firma Heemskerk bloemen. Met 10 man personeel, een eigen box op de veiling en twee lijnauto’s was ik zelfstandig lijnrijder in de Harz!

Uitdagingen
"Eén van de grootste uitdagingen waar ik (en alle lijnrijders met mij) mee te maken hebben is dat het steeds moeilijker wordt om kleine aantallen in te kopen bij de veiling. Daarnaast worden de transportkosten steeds hoger en ‘slippen’ de wegen dicht. Dit merkte ik steeds meer, omdat ik hierdoor steeds minder klanten kon rijden en steeds later thuis was om vervolgens de volgende ochtend weer geconcentreerd mooie bloemetjes in te kopen. Dit viel niet altijd mee. Zeker niet omdat het inkopen steeds specifieker wordt.

Heyl
"Heyl is specifiek gericht op de bloemenwinkel en de bloemist in Duitstalige landen. 20 jaar geleden keek ik er al van op hoe Heyl die kleine aantallen voor een juiste prijs en op het juiste tijdstip bij de bloemist wist te krijgen en dat 3x in de week. Toen ik het besluit genomen had om zelf niet meer verder te gaan, heb ik contact opgenomen met Bram Heijl. 

Bram Heijl: "Wij vinden het leuk dat Hugo contact met ons gezocht heeft. Na een paar vloeiende gesprekken hebben we elkaar de hand geschud en het glas geheven. We kunnen nu met elkaar de klant (Der Blumenladen) tot in de puntjes gaan bedienen."

Voor meer informatie:
W.K. Heijl
Jupiter 151
2675 LV Honselersdijk
T: +31 174 671 934 |
E. marketing@heyl.nl
www.heyl.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven