Leerkrachten op Dag van de Leraar (5 oktober) in bloemen gezet

Juf Sandra: de leukste van Nederland

Basisschool De Kyckert in Wateringen viert groot feest. Juf Sandra (39) is gekozen tot de leukste juf van Nederland en krijgt dus een dikke tien! Donderdagochtend, de dag voorafgaand aan de Dag van de Leraar, is Sandra bloemrijk gehuldigd door leerlingen, ouders en collega’s in aanwezigheid van diverse landelijke en lokale media. De nationale verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de juf’ en is voor het zesde jaar op rij georganiseerd om aandacht voor de gelijknamige campagne te vragen. Doel is om waardering te tonen voor het vele extra werk dat leerkrachten vaak verrichten voor het welzijn van de leerlingen. Bloemen en planten lenen zich bij uitstek voor het tonen van waardering.

Bloemen als blijk van waardering
De vele extra inspanningen die Sandra doet voor haar klas hebben geleid tot het hoogst haalbare rapportcijfer: een 10. Zo staat de Wateringse spontane juf, als het nodig is, ook in het weekend voor leerlingen en ouders klaar. Wie bij Sandra in de klas zit, komt elke dag enthousiast en vrolijk thuis. En zo zijn er vele juffen en meesters die een 10 verdienen. Op de Dag van de Leraar hebben leerkrachten in heel Nederland van ouders en kinderen een fleurige blijk van waardering ontvangen. De organisatie van de campagne is tevreden. ‘We merken dat het elk jaar weer groeit. Met name aan reacties van bloemisten en op social media. Voor een nieuwe bloemengeefdag is een lange adem nodig. Over 20 jaar is de Dag van de Leraar zoiets als Valentijnsdag, let maar op!’ lacht initiatiefnemer Agnes van den Berg enthousiast.

Ondersteuning
De campagne ‘Een 10 voor de juf’ wordt ondersteund door ondermeer Stimuflori, Coloured by Gerbera, tuinplantenpromotie Outdoor, Altijd Kalanchoë, Royal Flora Holland, Plantion, Van der Voort Potplanten, Decorum, Koppert Biological Systems, Opti-flor, Florensis, Air So Pure, Holstein Flowers, SV.co, Zentoo, Altanova en RAP Redactie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven