12 oktober, Den Haag

Informatiebijeenkomst: hoe bereid ik ondernemers voor op Brexit?

Wilt u meer weten over de onderhandelingen en de voorbereidingen op Brexit? Kom dan op vrijdag 12 oktober naar de informatiebijeenkomst: Hoe bereid ik ondernemers voor op Brexit? Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Rijksoverheid speciaal voor organisaties (bijvoorbeeld branches, ondernemersnetwerken) die veel in contact staan met ondernemers die geraakt gaan worden door Brexit.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat na 29 maart 2019 de Europese Unie. De gevolgen raken ons allemaal. Zoals het er nu naar uitziet is de impact voor bedrijven aanzienlijk. Door Brexit kunnen ook bedrijven te maken krijgen met hogere invoerkosten, complexere procedures en meer controles aan de grens. Dit raakt de logistiek en de inzet van personeel. Ook komt er een digitale grens, want allerlei bestaande manieren van betaling en databeheer gaan anders lopen. Brexit heeft dus gevolgen voor heel veel ondernemingen. Zelfs als bedrijven geen zaken doen met het VK, kunnen ze met de gevolgen te maken krijgen.

De komende maanden wordt meer duidelijk hoe de afspraken met het VK er in de toekomst uit kunnen gaan zien. Hierbij is een goede informatievoorziening over gevolgen onmisbaar. Tijdens deze bijeenkomst geven onder meer de Taskforce Brexit en Co├Ârdinatie-eenheid Contingency/Preparedness Brexit toelichting op de vorderingen van de Brexit onderhandelingen en wat er al aan informatie en zekerheden meegegeven kan worden aan bedrijven.

De sprekers schetsen concrete voorbeelden van hoe u het beste ondernemers kunt voorbereiden op Brexit. Aan het eind van het programma krijgt u concrete tools om deze ondernemers te ondersteunen. Zoals de Brexit Impact Scan. Vul deze vast in en stuur hem door naar ondernemers, met de oproep hem ook in te vullen!

Datum: Vrijdag 12 oktober 10:00-12:00 uur
Locatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Prinses Beatrixlaan 2 Den Haag.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.brexitloket.nl 

Bron: Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven