Expirion plaatst 2.200 zonnepanelen bij Flower Bulb Group

Tholen - Op het dak van Nord Lommerse Flower Bulb Group in Hillegom, dat uit meerdere lagen bestaat, heeft Expirion 2.200 zonnepanelen van het merk Canadian Solar geplaatst. De 290 Wp-zonnepanelen zullen naar schatting jaarlijks 610.000 kilowattuur opleveren. Hiermee kan het bloembollenbereidingsbedrijf onder meer bloembollen langs een duurzame weg koelen en drogen en gebruikt het machines op groene energie.

Het project bij Nord Lommerse is in Hillegom Expirions grootste project bij een opdrachtgever binnen de bloemen en plantensector. Daarnaast heeft dit zonne-energieproject volgens Expirion een uniek aspect, aangezien alles omtrent dit project nieuw is. Het bedrijfspand is namelijk pas vlak voor de start van het project opgeleverd. Bovendien zijn de omvormers niet binnen in het bedrijfspand bevestigd, maar bevinden zij zich op het dak. Het grote voordeel hiervan (naast dat de omvormers binnen het bedrijfspand geen ruimte innemen) is dat alle bekabeling van de zonnepanelen naar de omvormers op het dak loopt en dat de energie vervolgens via één voedingskabel naar binnen is aangesloten op de interne installatie.

Momenteel voert Expirion een zonne-energieproject Heemskerk Vaste Planten in Noordwijk (2.300 zonnepanelen) en begint het hierna aan een project bij Renault Nieuwendijk in Aalsmeer, alwaar 534 panelen geplaatst zullen worden.

 
Voor meer informatie:
Expirion
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
T: 0252 51 64 20
M: 06 26 93 48 81
E: j.burgerhout@expirion.nl
www.expirion.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven