Sjaak Willemstein, Willemstein Hoveniers

"Een duurzame tuin is een levende tuin"

Onder het motto ‘Growing together’ sloegen Plantarium, de vakbeurs voor de internationale boomkwekerij en handelsbeurs Groen-Direkt de handen ineen. Beide beurzen vonden op 22/23/24 augustus plaats onder één dak in Boskoop.

Om te laten zien hoe samenwerking bijdraagt aan een groenere wereld werd Willemstein Hoveniers uitgenodigd om de welkomsttuin van de beurzen te verzorgen. Willemstein Hoveniers gaf met hun kleurrijke en duurzame welkomsttuin een gezicht aan de slogan “Let’s make the world greener together”.

Willemstein Hoveniers is in 2018 wederom uitgeroepen tot de duurzaamste hovenier van Nederland. Oprichter en hovenier Sjaak Willemstein werkt samen met de natuur en dat leidt tot een levende tuin. Planten floreren, het is goed toeven voor insecten, de tuin trekt dieren en is voor ons een heerlijke omgeving om in te verblijven. In het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een levende tuin worden duurzame keuzes gemaakt voor de opvang van regenwater, gezondheid van de grond en lokaal passende beplanting.

Regenwater wordt tijdens hevige regenval opgevangen in Rainblocks, modern en functioneel ontworpen vervangers voor de traditionele regenton. Rainblocks zijn regentonnen die net als Lego-stenen op elkaar gestapeld kunnen worden tot de gewenste regenwateropslag-capaciteit en tegelijk als afscheiding dienen. De overstort kan naar een wadi, die ook een thuis of drinkplek biedt voor insecten en dieren. De bestrating wordt beperkt en waar bestrating nodig is wordt gekozen voor waterdoorlatende bestrating. De gekozen hekwerken zijn van duurzaam, lokaal hout, zoals kastanje, of materialen worden hergebruikt.

Samen met Leuverink Tuinen werd de kleurrijke tuin aangelegd met vaste planten uit het ‘vasteplantenconcept’ van leverancier Griffioen. De planten worden dicht op elkaar geplant zodat onkruid geen kans krijgt. Een muur opgebouwd uit ‘BugInn’s’, insectenhotels van een prijs winnend Nederlands ontwerp, geeft insecten plek om te nestelen. De BugInn is een betonnen steen met een vervangbare kern en een beschermende front waar bijen kunnen nestelen, een duurzamer alternatief voor houten insectenhotels. Uiteraard gebruikt Willemstein geen kunstmest, pesticiden of insecticiden. De gezondheid van de grond wordt bevorderd door gefermenteerde compost. “Wij willen mensen over de hele wereld inspireren om samen te werken met de natuur en te kiezen voor onze geselecteerde, duurzame tuinproducten”, aldus Sjaak Willemstein, “een levende tuin vergroent onze leefomgeving en dat voel je. Je tuin wordt een groenbeleving.”

bron: Bizz Communications


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven