erkenning voor focus op ‘Veilig & Vitaal'

Desch Plantpak genomineerd voor ESF-award 2018

Het Europees Sociaal Fonds stelt ieder jaar subsidie beschikbaar voor projecten die op een onderscheidende manier de ontwikkeling en de gezondheid van mensen bevorderen. Ook dit jaar zijn tien projecten genomineerd, die meedingen naar de ESF Award 2018. Desch Plantpak is één van de genomineerden met het project ‘Veilig en vitaal”. Alle tien genomineerden hebben een ESF-promofilmpje gemaakt, te bekijken via www.stempaginaesfaward.nl

‘Veilig en vitaal’ richt zich op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In 2016 is Desch gestart met het aanbieden van preventief medisch onderzoek (PMO) en coaching op team- en individueel niveau. Alle deelnemers hebben een leefstijlcoach toegewezen gekregen, die begeleidt en adviseert, zowel op fysiek als op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. Dankzij de subsidie van het ESF kon het project door de gehele organisatie worden uitgerold. Alle medewerkers van Desch Plantpak kregen de kans deel te nemen aan coaching-gesprekken en workshops als ‘Ongewenste omgangsvormen’ en ‘Omgaan met ploegendienst’.

Projectleider en P&O-adviseur Jeroen Heerkens

Bedrijfsgroei dankzij medewerkers
Desch beschouwt het project ‘Veilig en vitaal’ als krachtig instrument voor groei. Projectleider en P&O-adviseur Jeroen Heerkens: “Als je groei wilt realiseren, is het relatief gemakkelijk om te investeren in nieuwe machines die sneller en efficiënter werken. Wij hebben het afgelopen jaar een groei van 4% weten te realiseren door te investeren in onze mensen. Hét bewijs dat gezonde, vitale en gemotiveerde medewerkers echt het verschil kunnen maken. Ons bedrijfsmotto is ‘Growing Together’ en dat komt in dit project bijzonder treffend tot uiting.”

Stemmen op de genomineerden ESF Award 2018
Tot en met 31 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van de tien genomineerden via www.stempaginaesfaward.nl. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale tijdens het ESF-event op woensdag 7 november 2018 in Den Haag. Daar zullen van alle vijf de filmpjes worden vertoond en een twee-minuten-pitch worden gehouden. Aansluitend kiest de vakjury de winnaar. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt de ESF Award uit.


Voor meer informatie:
Desch Plantpak
desch.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven