partijen maken afspraken over stimuleren digitale handel

Manifest Digitale Handel ondertekend

De digitalisering in de sierteelt neemt flink toe. Maar dit kan niet succesvol zijn zonder samenwerking van de betrokken partijen, platforms, veilingen en softwareleveranciers. Onder co├Ârdinatie van Floricode hebben daarom 10 verschilleden partijen - Royal FloraHolland, FloraXchange en 8 softwareleveranciers - nieuwe afspraken gemaakt over het stimuleren van de digitale handel. Deze afspraken zijn vastgelegd en bekrachtigd met de ondertekening van het Manifest Digitale Handel van Floricode.

Het Manifest Digitale Handel is door 10 partijen ondertekend

Voor de digitale handel worden sinds enkele jaren de Virtuele MarktPlaats standaarden (VMP) toegepast. Hiermee kunnen bedrijven snel en eenvoudig gebruik maken van elkaars voorraden en het aanbod van kwekers in de systemen van FloraXchange en FloraMondo. Handelsbedrijven bieden hiermee een continu actueel en compleet aanbod aan hun klanten via hun webshops. Orders worden direct met elkaar uitgewisseld en de voorraden worden actueel gehouden.

In de nieuwste versie van deze VMP standaarden zijn nu afspraken vastgelegd over de wijze waarop in de digitale wereld gewerkt kan worden met staffelprijzen en het aanbieden van verschillende verpakkingsopties. Dit waren onderwerpen waarover tot nu toe in de praktijk regelmatig problemen ontstonden doordat er verschillende oplossingen waren ingevoerd.

Deze 10 bedrijven spreken met elkaar af de nieuwe standaarden op 1 januari aanstaande ingevoerd te hebben. Floricode ondersteunt hen hierbij met het aanbieden van testfaciliteiten in het TestCentre.

Het digitaal handelen met de VMP standaarden is voor veel handelsbedrijven inmiddels gemeengoed geworden. Deze platforms en softwareleveranciers maken dit met hun diensten en software mogelijk.

Floricode ondersteunt bedrijven en organisaties in de sierteelt door het ontwikkelen en beheren van standaarden en coderingen waarmee de digitale handel steeds verder kan worden geoptimaliseerd.

bron: Floricode


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven