Startschot voor nieuwbouw Smithers-Oasis in Houthalen-Helchteren

Op het Europark in Houthalen-Helchteren starten eind deze maand de grondwerken voor het splinternieuwe gebouw van Smithers-Oasis. De producent van de OASIS steekschuimproducten voor snij-, zijde- en droogbloemen en Floralife verzorgingsproducten voor de gehele sierteeltketen, plant hier in het voorjaar van 2019 zijn intrek te nemen.

’s Werelds eerste water absorberende schuim
Smithers-Oasis is producent en verhandelaar van OASIS steekschuim, OASIS steekschuim gerelateerde producten, OASIS kweekproducten voor de bloemenindustrie en Floralife naoogstproducten. De stichter van het bedrijf, V.L. Smithers, vond in Ohio in 1954 ’s werelds eerste water absorberende schuim uit die de bloemenindustrie radicaal veranderde. Doorheen de jaren is OASIS uitgegroeid tot één van de bekendste merken in de industrie.

Het Amerikaanse Smithers-Oasis, met méér dan 20 vestigingen een wereldwijde speler, is sinds 1969 in België actief. Eerst in Zwartberg en later met een vestiging in Houthalen-Helchteren.

Nieuwe start
Een verwoestende brand legde, nu bijna twee jaar geleden, het vorige gebouw – op dezelfde locatie – in as. Het bedrijf vond in tussentijd onderdak in een aangrenzend huurpand op het Europark in Houthalen-Helchteren. Met de aankondiging van het nieuwe gebouw is het bedrijf klaar om een pagina om te slaan en een nieuw hoofdstuk te starten.

“De BeNeLux is voor onze groep een belangrijke afzetmarkt en wij kijken dan ook met vertrouwen uit naar een bloeiende toekomst, naar het nieuwe gebouw en de verdere digitale uitbouw van ons bedrijf” aldus Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis Belgium N.V. “Het nieuwe gebouw, dat grotendeels bestaat uit opslagruimte voor onze producten met geïntegreerd kantoor, is een belangrijke logistieke schakel in de BeNeLux”

Dat Smithers-Oasis niet heeft stilgezeten, bewijst ook het nieuwe product dat afgelopen zomer werd voorgesteld nl. OASIS Black Ideal Floral Foam – the Designer’s choice. “Nogmaals een bevestiging dat keuze voor design belangrijk is in de sector van de bloemenindustrie. Ook ons gebouw mag niet onderdoen” aldus een tevreden Chris Martens.

Nieuwe bouwdroom
Het ontwerp van de nieuwbouw werd gemaakt door M10 architecten uit Lille. De uitvoering is in de handen van aannemersbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.

Voor meer informatie
Smithers-Oasis Company
info@smithersoasis.com
www.smithersoasis.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven