Fotonica applicaties voor de Agrifood, 3 oktober 2018:

Toepassing van (on)zichtbaar licht nu en in de toekomst

Een betere oogstraming. Ziektes spotten al voordat het menselijk oog het kan waarnemen. Effectiever en preciezer bemesten. Fotonica maakt het mogelijk. ZLTO en Food Tech Brainport organiseren op woensdag 3 oktober 2018 ‘Fotonica applicaties voor de Agrifood’. Tijdens dit evenement wordt de deelnemer meegenomen in de toepassingen van fotonica op het agrarisch bedrijf.

Toepassingen van (on)zichtbaar licht
Fotonica is een redelijk nieuw begrip binnen de AgriFood sector. Toepassingen die gebruik maken van (on)zichtbaar licht zijn moeilijk voor te stellen. Het toepassen van bijvoorbeeld infrarood licht kan van invloed zijn op de groei van gewassen of kan de mate van bemesting helpen bepalen. Maar lichttechnologie kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het meten van kwaliteit van eindproducten, van structuur binnen het product en van kleureigenschappen in relatie tot kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om met licht in producten te kijken zonder ze aan te raken of te moeten openen.

Praktische voorbeelden van fotonica technieken:
• Nieuwe sensoren onder drones om realtime de vitaliteit van individuele planten op percelen te kunnen volgen via GPS positie om bijvoorbeeld effectiever en precies te bemesten.
• 3D Camera met geïntegreerde kleurherkenning om gewasmonitoring (vruchtgrootte en -aantallen) in de kas te doen in krappe gangpaden en oogstprognoses te verbeteren.
• Een camera die door middel van de kleurwaardes in een foto, al voordat het menselijk oog het kan waarnemen, een ziekte herkent en zelfs kan bepalen wélke ziekte aanwezig is.

Tijdens ‘Fotonica applicaties voor de Agrifood’ laten Ron van der Klok, (directeur Photonics NL) en Rick van de Zedde (senior scientist en business developer Wageningen University and Research) zien wat er allemaal mogelijk is met fotonica in de agrarische sector.

Klaas Otten (OEM Manager Avantes) en Marco Snikkers (Business Development Manager Ocean Optics) bespreken de huidige toepasbare technieken, concrete casussen en mogelijkheden van fotonica.

Tijdens de Interactieve rondgang zijn er pitches en kunnen deelnemers in gesprek met fotonica bedrijven.

Het evenement duurt van 12.30 tot 17.00 uur. Aanmelden voor het evenement is mogelijk via deze link.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven