Organisatie Seed meets Technology kijk tevreden terug op vijfde editie

"Diversiteit in bezoekers resulteerde in kwalitatief goede opkomst"

Telers, studenten, marketeers, CEO’s en salesmanagers: ze waren er allemaal. De internationale zaadmanifestatie Seed meets Technology heeft haar vijfde editie succesvol afgesloten. Van 25 tot en met 27 september hebben ruim 1700 bezoekers het evenement bezocht, waarvan een groot deel afkomstig uit het buitenland.

"Het evenement is dit jaar versterkt in meerdere opzichten. Er is extra aandacht besteed aan communicatie en het vergroten van de naamsbekendheid. Als resultaat zijn er nieuwe deelnemers aangesloten uit onder andere Israël en Finland", vertelt de organisatie. "Ook de diversiteit in bezoekers resulteerde in een kwalitatief goede opkomst."

Programma
Vanuit de organisatie werden drie symposia georganiseerd op het gebied van hydroponics, dataverwerking (phenotyping) en zaadbehandelingen. Laatstgenoemde werd in samenwerking met Plantum georganiseerd en trok een volle zaal. René Huijsmans (Syngenta), Carole Desbois-Vimont (Limagrain) en Werner Pol (Ctgb) lichtten hun visie toe over het onderwerp zaadbehandelingen in de toekomst.

Sprekers van het symposium hydroponics waren Jan Botman (Botman Hydroponics), Arjen Bevelander (Tuinderij Bevelander), Marcel Bugter (AkzoNobel) en Matthijs Blind (Proeftuin Zwaagdijk). Centraal stonden de ontwikkelingen in de hydroponics en hoe deze bij diverse tuinders in de praktijk worden aangelegd.

Afsluitend gaven Ton van Dijk (LetsGrow.com), Jürgen Decloedt (Vito) en Bart Eekhoudt (Flier Systems) donderdag een boeiende lezing over het verzamelen van data en de verwerking daarvan, zodat bedrijven effectief aan de slag kunnen met het implementeren van die data op het bedrijf.

De presentaties van alle symposia zijn terug te vinden op de website van Seed meets Technology.

Bekijk hier ook de fotoreportage van GroentenNieuws.

Editie 2019
De zesde editie van het evenement zal plaats vinden van 24 tot en met 26 september 2019. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich melden bij de organisatie via info@seedmeetstechnology.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven