"Erken de aanvallen op Zuid-Afrikaanse telers"

Het Zuid-Afrikaanse agrarisch bureau Agri SA is kritisch over de verklaring van president Cyril Ramaphosa, die beweerde dat er in Zuid-Afrika geen telers zouden zijn gedood. Ramaphosa zei dit in een interview met de Verenigde naties in New York in reactie op een controversiële tweet van president Trump in augustus.

"De aanvallen op teeltbedrijven waarbij telers, werknemers en hun families worden gedood, is een enorm probleem dat erkend moet worden," aldus de directeur van Agri SA, Dan Kriek.

De minister van Politie, Bheki Cele, gaf eerder deze maand de laatste cijfers over aanvallen op boeren vrij. De misdaadstatistieken laten zien dat er in de periode van 2017 tot 2018 62 dodelijke slachtoffers zijn gevallen op teeltbedrijven. Agri SA doet een beroep op Ramaphosa om als president van het land de juiste feiten over deze zaak te vermelden.

"De mate waarin telers en hun werknemers slachtoffer zijn van  gewelddadige aanvallen moet niet worden ontkend. Volgens het laatste rapport van Agri SA hebben telers voor ongeveer R7,7 miljard (€471,1 miljoen) aan schade gelegen door aanvallen op teeltbedrijven," aldus Kriek.

Voor meer informatie:
Dan Kriek
Agri SA 
Tel: +27 82 944 0566
Email: agrisa@agrisa.co.za 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven