Steeds meer steden vieren Grootouderdag

Grootouderdag 2018 is op de 1e zondag van oktober in Nederland. Dit is een speciale feestdag, waar generaties elkaar ontmoeten en van elkaar leren en om opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten Deze feestdag is overgewaaid uit Italië. Daar is het al 13 jaar een landelijk ingestelde feestdag, genaamd Festa dei Nonni. In diverse steden zoals Amersfoort, Deventer, Harderwijk, Heereveen en de regio Apeldoorn vinden op 6 en 7 oktober activiteiten en festiviteiten plaats, zoals bloemen- en muziekworkshops voor grootouders en kleinkinderen. Ook zijn er speciale activiteiten in verzorgingshuizen.

Binnen de leerlijn Groen Doen in de Klas wordt speciale aandacht besteed aan Grootouderdag. In Groen Doen in de klas ervaren kinderen van groep 5/6 van de basisschool aan de hand van themalessen gericht op de vier seizoenen de emotie, schoonheid en beleving van bloemen en planten door er op een actieve manier mee aan de slag te gaan.

Grootouderdag is een internationaal initiatief van de stichting Felini Foundation uit Amersfoort. Grootouders spelen een belangrijke rol bij de overdracht van kennis bijvoorbeeld over bloemen, planten en de natuur. Uit onderzoek blijkt dat grootouders en kleinkinderen veel tijd doorbrengen in de natuur en de tuin. Het vroeg opbouwen en onderhouden van een netwerk voorkomt eenzaamheid op latere leeftijd. De relatie tussen de grootouders en de kleinkinderen speelt hierin een belangrijke rol.

Op zaterdag 6 oktober vindt een feestelijke prijsuitreiking plaats van de nationale Grootouderdag verhalenwedstrijd in de super nieuwe openbare Bibliotheek van Deventer met als hoofdprijs een reis naar Italië.

Grootouderdag 2018 vindt dit jaar in Nederland plaats in het eerste weekend van oktober. Ook in Deventer op 6 oktober aanstaande. Klik hier voor een gesprek met Agnes Schimmelpenninck, Consulent Team Ontmoeting, dat Deventer radio & televisie hierover met haar had.

Voor meer informatie: Felini Foundation, Charles Lansdorp +39-342-5687028 & info@felinifoundation.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven