Met plezier een stap extra

"Een nette schuur, geordend en schoon", zo vertelt een vertegenwoordiger van Koppert Biological Systems. "Dat zie ik bij een bezoek vorige week aan een chrysantenkweker. Voor in de kwekerij worden chrysanten geoogst. Tegen de klok in doen we een ronde door de kas. Van oogstrijpe chrysanten naar open bloemen, gesprongen knoppen en zo naar een steeds jonger gewas. We tellen de trips op de gele Horiver-vangkaarten, beoordelen het gewas en kijken of we de roofmijt Transeius montdorensis (Montdo-Mite) zien lopen. Ook scouten we op overige plagen als mineervlieg, bladluis, rups of wants. Achterin de kwekerij staat de Airobug van Koppert klaar om de vandaag vers geleverde roof- en voermijten over het gewas te verdelen.

"De afgelopen warme weken was de tripsdruk door invlieg van buiten heftig. De spoelmonsters die we hadden onderzocht gaven duidelijkheid over de situatie in het gewas. Er zat nog trips, maar zeker ook flink wat roofmijten en voermijten. Weer vooraan gekomen, maken we de balans op. De tripstellingen op de Horiver-vangkaarten zijn flink gedaald. De grafiek geeft een mooie curve. Het gewas is schoon en de bloemen zijn vrij van tripsschade.

"We delen onze waarnemingen met de klant. Jonge vent, overdag in de weer om zijn bedrijf goed te laten draaien en steeds vooruitdenkend. Voor ons is hij een nieuwe klant. Bij de start van onze samenwerking hadden we hem naar zijn doel gevraagd. Tijdens de koffie vraag ik hem er nog eens naar. Hij bevestigt dat we mooi op weg zijn en dat hij tevreden is.

"Een goed systeem met bestrijders en correctiemiddelen en een doelgerichte aanpak ze dragen bij aan plezier in je werk én een succesvolle geïntegreerde gewasbescherming! Bovendien heeft het wederom een tevreden klant opgeleverd."


Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven