Petitie inzake steunregeling ralstonia overhandigd aan Kamerleden LNV

Minister reageert negatief op het verzoek steunregeling getroffen rozentelers

Rozentelers Gerrie en Herman Sol, Richard van der Lans, Joop en Daniël van den Nouweland overhandigden op dinsdag 25 september de petitie inzake steunregeling Ralstonia aan de Kamerleden die zitting hebben in de Vaste Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aanwezig waren Attje Kuiken, voorzitter van de commissie (PvdA), Maurits von Martels (CDA), Arne Weverling (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Frank Futselaar (SP) en Laura Bromet (GroenLinks). De petitie wordt door maar liefst 938 online steunbetuigingen vanuit de hele sector ondersteund en door RoyalFloraHolland, VBN, VGB en Plantum.


 
In zijn indrukwekkende en af en toe emotionele betoog maakte Daniël van den Nouweland de Kamerleden duidelijk waarom een steunbetuiging zo belangrijk is. Hij vertelde wat de gevolgen voor hem persoonlijk, voor het bedrijf Marjoland en voor andere rozentelers zijn. Een aantal Kamerleden was begaan en begripvol en staat achter het verzoek. Zo heeft het CDA al schriftelijke Kamervragen gesteld, waar de Minister nog op moet reageren.

Minister wijst verzoek af
Vanmorgen ontving LTO Glaskracht Nederland via Martin Buitelaar, de advocaat van de rozentelers, een reactie van de Minister op het reeds in juli gedane verzoek om alsnog een steunregeling in te stellen. De Minister reageerde opnieuw negatief op het verzoek om alsnog een steunregeling in te stellen.

bron: LTO Glaskracht Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven