Achtste editie Nationale Tulpendag in de maak

Voor het achtste jaar op rij organiseert Tulpen Promotie Nederland (TPN) de Nationale Tulpendag. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenbroeiers op 19 januari 2019 wederom een gigantische pluktuin aan. Heel Nederland wordt uitgenodigd om langs te komen en gratis een bosje tulpen te plukken. Het thema van Nationale Tulpendag is ‘Flowerpower’.

Tulpen uit Amsterdam
TPN-voorzitter Arjan Smit: “Om consumenten het thema ‘flowerpower’ en het verbindende effect van de tulp te laten ervaren, is de Dam op Nationale Tulpendag ‘de plek’. Met mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten vieren we hartje winter dit typisch Hollandse lentefeest.” In totaal kunnen zo’n 200.000 (!) tulpen geplukt worden die thuis voor een vrolijk lentegevoel zorgen. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal een bijzondere gast de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).

POS-materiaal
Diverse bloemisten, supermarkten en tuincentra organiseren rondom de start van het nieuwe snijtulpenseizoen diverse acties en activiteiten in hun winkel. Ter ondersteuning stelt TPN kosteloos POS-materiaal ter beschikking. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via tulpenpromotie.nl.

Tulpentijd
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers legt TPN de pluktuin aan als start van het tulpenseizoen dat tot en met eind april duurt.

Kijk voor meer informatie op www.NationaleTulpendag.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven