”Fresh Business Expo heeft zich als platform voor verssector Oekraïne bewezen”

Van 4-6 december 2018 zal de zevende editie van de Fresh Business Expo Ukraine plaatsvinden. Net zoals voorgaande jaren vindt het evenement weer plaats in het International Exhibition Centre (IEC) in Kiev.

Het evenement wordt al sinds 2011 georganiseerd en afgaande op het grote aantal terugkerende deelnemers blijkt het voor bedrijven een effectief evenement te zijn om het netwerk in Oekraïne en de omringende landen te versterken en uit te breiden, zo weet de organisatie.

De Fresh Business Expo is uniek, omdat het het enige handelsevenement in Oekraïne is dat zich volledig richt op de fresh produce markt.

Tijdens de vorige editie van de Fresh Business Expo waren er 3744 bezoekers en 115 bedrijven uit 10 landen aanwezig die deelnamen aan het 2500 m2 grote evenement.

Een van de succesfactoren van het evenement is de conferentie “Groenten en fruit uit Oekraïne”, dat is georganiseerd door Fruit Inform.

De driedaagse conferentie en expositie trekt zowel telers, handelaren, inkopers, importeurs, exporteurs, verwerkers als leveranciers aan .

De eerste twee dagen van de conferentie richt zich op alle aspecten van de verse producten-industrie, zoals marktinformatie, trends en vooruitzichten en technische informatie over de productie van groenten en fruit.  

Op de derde dag van de conferentie staat het succesvolle handelsplatform centraal waaraan verschillende supermarkten, importeurs, telers en exporteurs deelnemen. 

Beide evenementen bieden bezoekers en deelnemers vele netwerkmogelijkheden. 

De export vanuit Oekraïne naar de EU neemt snel toe en ook de productie van groenten en fruit laat duidelijke groei zien.  

Oekraïne groenten- en fruitproducenten zijn ervan overtuigd dat ze wereldleiders op het gebied van de productie en verwerking kunnen worden. De reden voor hun optimisme is de enorme productiecapaciteit van het land. De totale oogst in Oekraïne maken het de op vijf na grootste groenten-, fruit-, en bessenproducent in Europa. 

Om de export naar de EU uit te breiden, moeten Oekraïense telers investeren om te voldoen aan de Europese kwaliteitsstandaards. Dit biedt enorme mogelijkheden voor westerse leveranciers van kassentechnologieën, zaden en planten en andere aanverwante producten. 

Voor meer informatie:
www.freshbusinessexpo.com/en/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven