Van de kippen naar de kassen: Van Eck viert 30-jarig jubileum

Tholen - Als zoon van een pluimveehouder startte Paul van Eck 30 jaar geleden met de ontsmetting van kippenstallen. Al gauw klopten ook ondernemers uit de tuinbouw bij hem aan voor de ontsmetting van hun kas. In de jaren die volgden groeide Van Eck Hygiëne uit tot een bekende speler in de tuinbouw.

Hoewel het bedrijf zijn wortels in Brabant heeft, waren tuinders uit het Westland klanten vanaf het eerste uur. “We ontwikkelden destijds de Turbofog, waardoor we een grote capaciteit hadden om de kassen te ontsmetten”, vertelt Paul.

In de afgelopen jaren maakte het bedrijf een gestage groei door en inmiddels zijn ze vier jaar gevestigd in Son en Breugel. “We hebben veel trouwe klanten en er komen er ieder jaar nog nieuwe bij. Zeker internationaal is er nog groeipotentie. Van de economische crisis hebben we weinig last gehad. Ook in die jaren groeiden we door. In de tuinbouw is hygiëne een belangrijke factor. Een tuinder ontsmet altijd.”

In de beginjaren was Paul zelf eigenlijk non-stop aan het werk. “Inmiddels is mijn werk anders geworden en dat is ook leuk. We hebben nu ongeveer 45 man in dienst. Het is lastig om aan goede mensen te komen. We investeren daarom veel in het personeel door bijvoorbeeld begeleiding en cursussen te bieden. Regelmatig komen we bij elkaar om de zaken door te spreken.”

Toekomstplannen
Voor de komende jaren ziet Paul de toelating van middelen als grootste uitdaging. “Gelukkig is er tegenwoordig veel aandacht voor het belang van goede middelen.” In de afgelopen jaren hebben we diverse machines ontwikkeld. Voor de verneveling van waterstofperoxide ontwikkelden we bijvoorbeeld een koudvernevelaar.”

Er zijn meer ontwikkelingen. Paul verwacht het bedrijf in de komende jaren verder uit te breiden en ook nieuwbouw staat op de planning. “En aan het einde van dit jaar hopen we een nieuwe fogger in de markt te zetten. Zo blijven we doorontwikkelen en groeien.”

Voor meer informatie:
Paul van Eck
Van Eck Hygiëne
Sonniuswijk 43
5691 PD Son en Breugel
Tel: +31(0)88 - 41 000 41
info@vaneckbv.nl
www.vaneckbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven