500ste MPS-GAP certificaat uitgereikt aan Griffioen Wassenaar

Vandaag heeft Yolande van den Boom (CEO MPS-Groep) het 500ste MPS-GAP certificaat uitgereikt aan Bert Griffioen (directeur) en Arie Ravensbergen (teeltverantwoordelijke) van Griffioen Wassenaar.  Voor MPS-GAP zijn eisen geformuleerd op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. MPS-GAP is de volgende stap na MPS-ABC op de weg naar verduurzaming. Daarnaast is MPS-GAP gebenchmarkt met GlobalGAP.

Door MPS- GAP certificering voldoet Griffioen ook aan de eisen die FSI2020 heeft gesteld. MPS-GAP is namelijk vertegenwoordigd in het “FSI mandje”.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Griffioen Wassenaar. Bert Griffioen: “We zijn al jaren MPS-A gecertificeerd, en nu dus ook MPS-GAP. Daarnaast worden de vaste planten van Griffioen duurzaam gekweekt in veenarme substraten. De potten worden hergebruikt en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen”.

Alle MPS-GAP gecertificeerde bedrijven zijn zichtbaar in het MPS-Trade-Portal, met GGN-nummer, én in de database van GlobalGAP. Inmiddels zijn er dus 500 bedrijven MPS-GAP gecertificeerd in 20 landen.

Meer informatie:
MPS
Eveline van Hooren
T. +31 6 10 08 94 24
E. e.van.hooren@my-mps.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven