Container Centralen komt met een nieuw label voor een eerlijke pool

Deze herfst komt Container Centralen (CC) met een nieuw label voor de CC Container, die het huidige rode label in januari 2019 zal vervangen. Het label toont dat een CC Container legitiem deel uitmaakt van de CC Pool en wordt aan alle klanten van CC verstrekt die CC Containers onder contract hebben. De introductie van een nieuw label is een van de maatregelen die worden genomen om het CC Pool Systeem eerlijk te houden voor alle gebruikers.

De kracht van de CC Pool is dat het een open systeem is (iedereen kan zich aanmelden) en dat het materiaal uitwisselbaar is. Maar hierdoor kunnen onregelmatigheden optreden, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf containers uit het oog verliest. Die containers blijven in de Pool rouleren, maar zonder officiële eigenaar. Er zijn ook gevallen van fraude bekend, waarbij containers die niet van CC waren, aan de Pool werden toegevoegd met valse labels. Omdat jaarlijks slechts een klein percentage CC Containers in een depot komt, kan CC die onregelmatigheden niet controleren zonder alle deelnemers aan de Pool hierbij te betrekken. Met het vernieuwen van de labels wordt de CC Pool ‘gereset’; alle klanten van CC ontvangen het aantal labels waarvoor zij een contract hebben. Hiermee worden containers zonder eigenaar en met valse labels uitgesloten, wat de Pool ten goede komt.

Andere maatregelen en gelegenheden

Andere maatregelen die CC neemt om de kosten van de CC Pool eerlijk te verdelen onder de gebruikers zijn:

  • Het verlagen van het quota voor plaatreparatie van 100% naar 40%, eerder dit jaar. Dit verkleint de mogelijkheden om zonder betaling gebruik te maken van het CC Pool Systeem.
  • Juridische stappen tegen vervalsers van labels en importeurs van containers die niet van CC zijn, maar wel het CC-logo voeren. Die zaken worden altijd discreet afgehandeld.
  • Deelnemers aan de Pool die artikelen hebben die overeenkomen met de kwaliteitsnormen van CC en deze aan de Pool willen toevoegen, zijn welkom. Deze gelegenheid is beveiligd tegen misbruik, omdat containers via het RFID-label administratief gekoppeld blijven aan de partij die ze heeft ingebracht. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sterker we de CC Pool houden.
    Volgende stappen

De nieuwe labels zullen in november en december aan de deelnemers van de CC Pool worden verstuurd. CC vraagt alle deelnemers hun deel van de Pool te verzorgen, door uiterlijk 7 januari 2019 de labels te bevestigen aan de CC Containers die in hun contract zijn opgenomen. Er zijn geen aanbevolen wijzigingen in werkprocedures: scannen van de labels is niet verplicht.

Meer informatie: www.container-centralen.com/newlabel


Voor meer informatie:
Container Centralen Benelux B.V.
Barto Cleton
Postbus 443
2130 AK Hoofddorp
E: b.cleton@container-centralen.com
www.container-centralen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven