Terugblik Duurzame Donderdag Royal Lemkes

Op de tweede editie van Duurzame Donderdag van Royal Lemkes, op 13 september jl., lieten 175 relaties en medewerkers zich inspireren door drie bevlogen sprekers. Duurzaamheid Coördinator Marieke Kessels; “Wij geloven dat elk bedrijf zou moeten streven naar een groenere wereld. Als Royal Lemkes zorgen we er dan ook voor dat onze bedrijfsvoering, onze producten en ons pand steeds duurzamer worden. Door jaarlijks Duurzame Donderdag te organiseren inspireren we onze externe relaties en collega’s en moedigen we hen aan om zowel privé als professioneel steeds groenere keuzes te maken.”


Ruud Koornstra

RTL weerman Reinier van den Berg, gaf een inleiding over hoe we de klimaatverandering te lijf kunnen gaan. Harmen Spek van de Plastic Soup Foundation nam de zaal mee in de effecten van microplastics op onze gezondheid en het milieu. En Ruud Koornstra, de eerste Nationale Energiecommissaris van Nederland, schetste de treffende uitdaging: We hebben een verantwoordelijkheid met elkaar, de sector verbetert wel maar daar komt geen vernieuwing vandaan. Leiderschap en initiatief moet bij ons vandaan komen.


Reinier van den Berg

Ook was er een infomarkt waar Koppert Biological Systems en Koeckebackers zich presenteerden. Biofriet en bio-drankjes werden geserveerd tijdens de borrel waar voldoende gelegenheid was voor het leggen van nieuwe contacten en om na te praten over duurzaamheid thema’s.


Harmen Spek

Een ongemakkelijke waarheid
Royal Lemkes gelooft in de kracht van planten. Planten bieden een beter leven, een vitale business en ze leveren een duurzame bijdrage aan een groenere wereld. Maar planten hebben ook een ‘ongemakkelijke waarheid’: bij de productie komt veel CO2 vrij, er worden bestrijdingsmiddelen gebruikt, de planten worden in een plastic pot gekweekt, in een plastic hoes en tray verpakt en worden vervoerd op een container gewikkeld in plastic.“Wij hebben als branche steeds meer bewustzijn op deze ‘ongemakkelijke waarheid’ en er zijn prachtige initiatieven gestart op diverse vlakken. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. En dat vraagt leiderschap en samenwerking zodat we Moeder Aarde mooi achter kunnen laten voor onze kinderen en kleinkinderen,” aldus Michiel de Haan, Managing Director.

 
Voor meer informatie
Royal Lemkes
+31 10 524 3800
mail@royallemkes.nl
www.royallemkes.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven