Fotonica event, 3 oktober, Helmond

Steeds meer toepassing licht en vision in AgriFood

Fotonica is een redelijk nieuw begrip voor de AgriFood sector. Fotonica gaat in dit geval over industriële toepassingen waarbij licht een rol speelt. Een groot deel van alle huidige licht en vision gebaseerde toepassingen voor de AgriFood sector hebben te maken met detectie en inspectie van kwaliteit, zoals structuur, houdbaarheid of andere eigenschappen. Ook is het mogelijk om datametingen te verrichten voor de gehele keten van het productieproces. Dit gebeurt onder andere met behulp van speciale camera’s, sensoren en lasers.

Geert Hermans, ZLTO Adviseur innovatie, nodigt u uit voor de bijeenkomst

Toepassingen die gebruik maken van (on)zichtbaar licht zijn moeilijk voor te stellen. Het toepassen van bijvoorbeeld infrarood licht kan van invloed zijn op de groei van gewassen of kan de mate van bemesting helpen bepalen. Maar lichttechnologie kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het meten van kwaliteit van eindproducten van structuur binnen het product: van kleureigenschappen in relatie tot kwaliteit en ook de mogelijkheid om in producten te kijken zonder ze aan te raken of te moeten openen.

  • Wat kun je met fotonica?
    Nieuwe sensoren onder drones om realtime de vitaliteit van individuele planten op jouw percelen te kunnen volgen via GPS positie om bijvoorbeeld effectiever en precies te bemesten
  • 3D Camera met geïntegreerde kleur herkenning om gewasmonitoring (vruchtgrootte en -aantallen) in de kas te doen, in krappe gangpaden en oogstvoorspellingen verbeteren.

Wilt u weten hoe u fotonica kunt toepassen op uw bedrijf? Voor dit evenement zoekt de organisatie (Photonics Applications Week en ZLTO) naar ondernemers die hier samen met fotonica experts over willen discussiëren.

Klik hier om u aan te melden voor het Fotonica event op 3 oktober.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven