Hansa Green Tour, Iceland Green Tour, 24 – 29 november

Exotisch fruit telen tijdens koude, donkere IJslandse winters dankzij geothermie

Hansa Green Tour organiseert van 24 – 29 november de Iceland Green Tour, een netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals die willen leren van geothermie-initiatieven op IJsland en kennis willen delen met elkaar. Geothermie is in IJsland de belangrijkste bron van duurzame energie en kan ook in Nederland een belangrijke rol gaan spelen in het verduurzamen van onze energiemix.

Tijdens de reis worden succesvolle geothermieprojecten bezocht en is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met experts en gebruikers. Ook het CarbFix project komt voorbij, waar geëxperimenteerd wordt om CO2 uit de buitenlucht te halen, te mineraliseren en vervolgens als gesteente op te slaan in de bodem. Een veelbelovende techniek om CO2 uit de atmosfeer te halen en klimaatverandering tegen te gaan.

Geothermie in de glastuinbouw – Agricultural University Iceland
Op het programma staat ook een bezoek aan een van de glastuinbouwprojecten en de Agricultural University Iceland gepland waar met succes geothermie wordt gebruikt om tropisch fruit zoals bananen en ananas te verbouwen in een vijandig klimaat met lange koude en donkere winters.

Kijk hier voor meer informatie over deze reis.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven