1-3 oktober 2018

Bij de IPM Dubai 2018 draait het allemaal om de duurzame stedelijke planning

De 13e editie van de International Plants Expo Middle East (IPM Dubai), het leidende tuinbouwevenement in de regio, zal dit jaar van 1 t/m 3 oktober gehouden worden in het Dubai World Trade Centre, onder het beschermheerschap van Z.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, de directeur van de Dubai Civil Aviation Authority en voorzitter van Dubai Airports. Het driedaagse handelsevenement, dat georganiseerd wordt door Messe Essen GmbH en PlanetFair Dubai, zal gelijktijdig gehouden worden met het World of Perishables (WOP) Dubai 2018, hét leidende platform voor verse producten in het Midden-Oosten.

Bij de 2018 editie van het evenement, dat als meest belangrijke handelsevenement voor de groene economische sector in de Arabische Golf wordt gezien, zijn deelnemers uit 18 landen aanwezig, bestaande uit China, Ethiopië, Egypte, Frankrijk, Duitsland, India, Kenia, Korea, Koeweit, Nederland, Polen, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Turkije, het VAE, het VK en de VS. Het evenement zal de groeiende interesse in duurzame stedelijke planning en ontwikkeling benadrukken en bevat een groot assortiment aan plantensoorten, accessoires voor tuininrichting, logistieke support services, plantenonderhoud, bloemisterijen, en tuinbouwtechnieken van lokale, regionale en internationale exposanten. Ook gratis seminars, bloemenpresentaties en workshops zijn dit jaar onderdeel van het evenement.

Tarek Sibai, Show Director bij Planetfair LLC: “We schrijven de toenemende populariteit van IPM Dubai toe aan het groeiende bewustzijn dat er natuurlijk groen nodig is rond woongebieden en andere stedelijke locaties. Stedelijke planners en ontwikkelaars erkennen steeds vaker het belang van deze investeringen om gezondere, onvervuilde leefomgevingen te creëren. Er zijn dan ook steeds meer initiatieven in Dubai die holistische buitenruimtes in de Emiraten promoten. IPM Dubai zal aandacht geven aan deze nieuwste trends binnen de sector, en biedt deelnemers bovendien vele zakenmogelijkheden."

In samenwerking met FDF, de Duitse handelsorganisatie van bloemisten, en de bekende online bloemen distributeur FloraNow, zullen er verschillende workshops worden gegeven rond speciale onderwerpen als bruidsboeketten en boeketten in het algemeen. Onder de onderwerpen zijn luxueuze bloemdesigns zoals Butterfly, Audrey, Red Velvet, Golden Pearl en la fleur Tendres en boeketten met een natuurlijke stijl, compacte vormen en een romantische vintage stijl.

“We zijn ontzettend blij dat we premium partner bij deze editie van IPM Dubai zijn en kijken ernaar uit om dit belangrijke platform als netwerkmogelijkheid te gebruiken om onze kennis en expertise te delen," vertelt Charif Mzayek, de oprichter en directeur van Floranow.

De overstap van weelderige landschappen naar meer verantwoordelijke en duurzame oplossingen werd vorig jaar al duidelijk door het succes van de 2017 editie van de IPM Dubai. Hierbij waren 4178 bezoekers aanwezig, wat een groei van 7% betekende ten opzichte van het jaar ervoor. Onder de bezoekers waren kopers uit de VAE, omringende landen en het Verre Oosten, terwijl er 103 exposanten uit 20 landen aanwezig waren om hun producten en diensten aan te bieden, waaronder planten, tuinbouwtechnologieën, bloemisterijen, tuinproducten, plantenonderhoud en apparatuur voor tuinonderhoud en landschapsinrichting. Ook bij deze editie waren verschillende landen aanwezig, zoals China, Egypte, Ethiopië, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Kenia, Nederland, Oman, Polen, Saudi Arabië, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Turkije, de VAE, het VK en de VS. 

Bron: IPM Dubai


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven