Topsprekersavond Tuinbouw Jongeren, 24 september

"Stilstand is achteruitgang, dus investeren en ondernemen we erop los"

Stilstand is achteruitgang vinden de Tuinbouw Jongeren. Daarom zijn zij achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen van de vierde editie van dé Tuinbouw Jongeren Topsprekersavond. "Tijdens deze vierde editie willen we jullie weer op scherp zetten wat er zich allemaal afspeelt binnen én buiten onze sector. Want één ding is zeker: we investeren en ondernemen erop los met z’n allen." Dit jaar vindt de Topsprekersavond plaats op maandag 24 september in het World Horti Center.

In tuinbouwland is er de afgelopen jaren weer wat geld verdiend en dat betekent dat nieuwe bedrijven in een sneltreinvaart oprukken én zien bestaande bedrijven het als een kans om te investeren én innoveren. Daarom is dit jaar het thema: Ondernemerschap & Investeren. Wat gebeurt er allemaal op macro-economisch niveau? Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de Brexit voor onze sector? Maar daarnaast rest ons ook de vraag: hoe kunnen we met z’n allen duurzamer, efficiënter of effectiever ondernemen in onze sector?

Sprekers:
Inmiddels zijn we al een meer half jaar onderweg na de opening van het World Horti Center. Maar wat komt er allemaal kijken bij één jaar World Horti Center en Demokwekerij. Erwin Cardol, directeur van de Demokwekerij, zal alles vertellen over hoe zijn verwachtingen én doelen van het WHC zijn gerealiseerd in het afgelopen jaar én waar hij van heeft geleerd.

Tweede sprekers van de Topsprekersavond is Corné van Zeijl, analist en beleggingsstrateeg onder andere bekend van BNR en RTL Z. én columnist van het Financieel Dagblad. Hij zal het publiek bijpraten over de macro-economische ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de gevolgen van de Brexit voor Nederland en onze sector.

Tenslotte zullen drie scale-ups, die actief zijn in de tuinbouwsector, de aanwezigen meenemen in hun succesverhaal. Wat is het geheim van hun ondernemerschap en welke stappen zij genomen hebben bij het opstarten/uitbouwen van een nieuw bedrijf.

Om de verhalen van beide sprekers in goede banen te leiden zal deze avond wederom worden geleid door Rob Veenman. Rob is een van de bekende gezichten van de WOS, en zal als avondvoorzitter de sprekers ondervragen en discussies met de leden begeleiden.

Heb jij je al aangemeld? Ben je geen lid, maar wil je toch dit mooie evenement bijwonen? Meld je dan aan als lid op onze website: www.tuinbouwjongeren.nl.

Programma:
19.00 uur Inloop
19.20 uur Introductie voorzitter Lambert Zwinkels & welkomstwoord Erwin Cardol (directeur Demokwekerij)
19.30 uur Presentatie door Corné van Zeijl
20.40 uur Paneldiscussie scale-ups
21.30 uur Borrel

Aanmelding voor deze avond is verplicht en kan via uitnodiging@tuinbouwjongeren.nl

Voor meer informatie:
Tuinbouw Jongeren Westland
www.tuinbouwjongeren.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven