Powerhouse

Deelname aan noodvermogenpool nu ook mogelijk voor bedrijven met wisselende beschikbaarheid in noodvermogen

Met het nieuwe rooster-product van Powerhouse kunnen bedrijven nu ook deelnemen aan de noodvermogenspool, wanneer zij op bepaalde uren of dagen van de maand noodvermogen beschikbaar kunnen stellen. Eerder konden bedrijven al deelnemen aan de pool als zij een maand lang, 24/7 noodvermogen beschikbaar hadden.

Noodvermogen wordt door TenneT ingezet in situaties waarin het verschil tussen productie en vraag van elektriciteit groter is dan wenselijk en als er onvoldoende regel- en reservevermogen voor balanshandhaving wordt aangeboden. Sinds mei van dit jaar is Powerhouse samen met haar klanten in de noodvermogenspool een van de partijen, waar TenneT een beroep op kan doen voor activatie van noodvermogen.  

Variëren en lagere drempel

Bij de start van de noodvermogenspool eerder dit jaar konden bedrijven deelnemen, als hun installatie 24/7 voor een noodvermogen afroep beschikbaar was. Met het nieuwe rooster-product wordt het voor deelnemers nu ook mogelijk om alleen op bepaalde uren of dagen van de maand noodvermogen beschikbaar te stellen. Daarnaast kunnen deelnemers in de pool voortaan variëren in het aantal beschikbare MW dat ze per uur of dag beschikbaar houden voor een afroep.  Elke maand kunnen de deelnemers hiervoor zelf hun rooster opnieuw opstellen.

“Met het nieuwe rooster-product verlagen we de drempel voor bedrijven om deel te nemen aan onze pool, omdat ze nu naar eigen behoefte deel kunnen nemen. Bedrijven die af en toe noodvermogen beschikbaar hebben, kunnen nu ook geld daarmee verdienen én tegelijk bijdragen aan het in balans houden van het elektriciteitsnetwerk”, aldus Mark Kortleve, Commercieel Directeur bij Powerhouse.

Deelname aan de Noodvermogen Pool van Powerhouse is al mogelijk voor bedrijven die af en toe 0,5 MW of meer beschikbaar kunnen hebben. Voor de beschikbaar gestelde capaciteit ontvangen bedrijven een vast bedrag per maand en bij afroep een extra variabele vergoeding.


Voor meer informatie:
Powerhouse
T +31 88 770 7715
www.powerhouse.nl
info@powerhouse.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven