Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Garden Fair 2015 groeit uit tot 50 kwekers

Tholen - "Wij hebben verschillende kwekers teleur moeten stellen, zoveel aanmeldingen kregen wij binnen!" Dat vertelt Pieter Middelkoop van Vireõ, die dit jaar voor de zesde maal op rij samen met Eric Grossman van FloraHolland de Garden Fair organiseerde. "Hier wordt nog echt geschreven en kwekers die eenmaal hier gestaan hebben willen allemaal het volgende jaar terugkomen. Zes jaar geleden begonnen we met vier-vijf kwekers en nu zijn dat er ruim 50."


Pieter Middelkoop

Kwekers presenteerden er hun assortiment terras- en tuinplanten voor het aankomend seizoen presenteren. Toneel was wederom de verwerkingsruimte van potplantenkwekerij Vireõ in De Kwakel. Hierdoor is de ruimte beperkt, maar uitbreiden is volgens Middelkoop ook niet de bedoeling. "Wij willen het opzettelijk kleinschalig en laagdrempelig houden."


Overzicht beursvloer

Opvallend is dat er weinig kwekers zelf aanwezig waren, maar volgens Middelkoop is dat juist de bedoeling. "Bij de ingang liggen mapjes. Geïnteresseerden kunnen er een pakken en dan in alle rust aan de planten snuffelen zonder dat er een verkoper bijstaat. Aan de karren hangen mapjes met bonnen en die kan de potentiële koper vrij meenemen. En ja, dat werkt. Wat ik zo links en rechts heb opgevangen worden er flinke aantallen karren verkocht."



De Garden Fair is geheel gericht op tuinplanten. In de zomer organiseren Vireo en de afdeling Persoonlijk Verkoop van FloraHolland ook nog de Retail Fair - een beurs met name bedoeld voor alles rond en om de plant - en in het najaar de Green Fair. Op die laatste is er uitsluitende ruimte voor groene planten.

Voor meer informatie:
Vireõ plant sales
Pieter Middelkoop
Hoofdweg 13
1424 PC De Kwakel
T: +31 297 820 200
E: vireo@vireo.nl
www.vireoplantsales.com