Flowers Expo Moskou van start gegaan

Tholen - Ruim 400 sierteeltbedrijven hebben zich verzameld in Moskou voor weer een nieuwe editie van de Flowers Expo Moscow. Het is verreweg de grootste sierteeltbeurs van het land en daarmee vaste prik voor Nederlandse, maar ook Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse bloemenproducenten. Daarnaast weten ook kwekers en toeleveranciers uit een kleine dertig andere landen inmiddels de weg.


De landbouwraad voor Rusland en Kazachstan, Meeuwes Brouwe, en de Nederlandse ambassadeur in Moskou Renée Jones-Bos

Twee redenen geven de editie van dit jaar extra swung. Ten eerste is de wispelturige Russische markt afgelopen jaar cijfermatig gezien toch weer van groot belang gebleken op de totale exportomzet. De Nederlandse bloemenafzet steeg in 2017 met 13% t.o.v. het jaar daarvoor (met uiteraard de aantekening dat het enkele jaren daarvoor, in 2013, bijna het dubbele was). Ten tweede bouwt Rusland jaarlijkse enkele honderden hectare glas bij, wat gedaan wordt met forse overheidssubsidies, en daarnaast met kennis en techniek uit het buitenland. Vanzelfsprekend is Nederland daarin een belangrijke speler en wordt die kennis en techniek dan ook een steeds belangrijker exportproduct.


De mannen in fleurig pak zijn Richard Poot en Richard van der Gaag van WBE, in het midden zien we Ivo van Rijn van Van Duyvenvoorde.

Op de beurs staan 45 bedrijven uit Nederland, meer dan ooit tevoren. Daarnaast zijn verschillenden landenpaviljoens te vinden en is tot slot & naar Russisch gebruik veel podium ingeruimd voor bloemisten en het bloemschikken.

Uiteraard zijn wij aanwezig en volgt later een uitgebreid (foto)reportage.

Hoogwaardigheidsbekleders uit de verschillende deelnemende landen openen de beursvloer


Arjen Vlasman en Olga Aristova van DeRuiter

Antonio dos Santos, sales manager bij Havatec, samen met de CEO van Nova Agro Natalya Novikova


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven