Flower Art Museum gratis te bezoeken tijdens Kunstroute Aalsmeer

Het nieuwe Flower Art Museum is komend weekend gratis te bezoeken als onderdeel van de Aalsmeerse Kunstroute. Ook worden er mini-rondleidingen gehouden en gaat de beeldentuin op het dak van het museum open.
De 21e Kunstroute Aalsmeer wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 september. Dit evenement onder organisatie van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer brengt jaarlijks veel kunstliefhebbers op de been. Het in juli geopend Flower Art Museum is een van de locaties en is speciaal voor de gelegenheid een weekend lang gratis te bezoeken.Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten. Elk kwartaal zijn er nieuwe tentoonstellingen met werk van hedendaagse kunstenaars uit Nederland en het buitenland. Bezoekers van de Kunstroute kunnen o.a. genieten van het monumentale, intuïtieve werk van Reinoud van Vught en Seet van Hout. Ook is er een tentoonstelling over de tuin als inspiratiebron en verrassende fotografie van kunstcollectief Tropisme. Onder de noemer ‘Aalsmeer bloemendorp’ verbeelden Afke en Karin Borgman, Monic Persoon, Joost Veerkamp en Frits Vogel de relatie tussen Aalsmeer, het water en de bloemen.Beeldentuin
Tijdens de Kunstroute organiseert het museum gratis mini-rondleidingen. Deze zijn beide dagen om 13.00, 14.30 en 16.00 uur en duren circa 20 minuten. Bezoekers kunnen zich aanmelden bij de balie. Dit weekend gaat ook de heringerichte beeldentuin op het dak van het museum open. Het thema is ‘Birds Paradise’ en er is werk te zien van o.a. Marjolijn Janzen, Leo Nellestein, Berita Valk, Vicky Brinkmann en Maarten Boon.Het Flower Art Museum richt zich in de eerste plaats op het inrichten van aansprekende tentoonstellingen. Omdat met hedendaagse kunstenaars wordt gewerkt, is de meeste kunst ook te koop. Wie op zoek is naar prachtige (bloemen)kunst, kan hier dan ook terecht. Bezoekers zijn ook welkom in de museumwinkel (met o.a. sieraden en kleine kunstwerken) en de koffiecorner. Voor de Kunstroute is er een aanbieding van koffie of thee met appeltaart en slagroom voor slechts € 4,50.

Het Flower Art Museum bevindt zich op Kudelstaartseweg 1, tegenover de watertoren. De Kunstroute is beide dagen van 12.00 – 17.00 uur, het museum is zoals gebruikelijk al vanaf 10.00 uur geopend. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven