Haifa introduceert Haifa GrowClean

Nieuw natrium-arme fosfaatmeststof met reinigende werking

Sinds jaar en dag produceert Haifa meststoffen die over de gehele wereld worden toegepast in de land- en tuinbouw. Nu voegt Haifa een nieuwe meststof toe aan het assortiment: Haifa GrowClean. Deze meststof houdt het watergeefsysteem schoon, stimuleert de groei en zorgt er voor dat planten effici├źnt met voedingselementen omgaan.

Fosfaat blijft in oplossing
Standaard fosfaatmeststoffen hebben de eigenschap om een verbinding aan te gaan met calcium, magnesium en ijzer. Zodra deze verbinding een feit is, zal het neerslaan in het systeem. Genoemde elementen zijn dan niet meer beschikbaar, kunnen verstoppingen veroorzaken en fungeren als voedingsbodem voor organisch leven (waaronder algen).

Haifa GrowClean vermindert het risico op neerslag naar eigen zeggen aanzienlijk. Dit product is zo samengesteld dat het fosfaat - samen met de andere elementen - beter in oplossing blijft en zodoende beschikbaar blijft voor opname. Bovendien is Haifa GrowClean natriumarm waardoor er minder ophoping van nadelige zouten plaatsvindt. Dit komt de opname van andere gewenste elementen ten goede.

Voor meer informatie over Haifa GrowClean, zie deze brochure.


Voor meer informatie:
Haifa Group
T +32 15 27 08 11
F: +32 15 27 08 15

Marco Molenaar
M: +31 6 233 102 05
E:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven