Nieuw boek over de teelt van narcissen

Ron Hulsebosch van Gebroeders Hulsebosch B.V. uit Schagerbrug heeft het eerste exemplaar ontvangen van De teelt en broei van narcissen. Ard Kroon en Machteld van der Meulen, die samen het boek hebben geschreven, reikten het boek aan hem uit tijdens het planten van narcissen. De teelt en broei van narcissen is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van het telen van narcissen, zowel van de bollen als van de bloemen, vast te leggen en beschikbaar te maken.Gebroeders Hulsebosch is een modern bloembollenbedrijf. Als zonen van de huidige eigenaars zijn Ron en zijn neef Nick de volgende generatie binnen het familiebedrijf. Frank Hulsebosch: “Binnen ons familiebedrijf wordt de volgende generatie voorbereid op de toekomst. Overdracht van kennis is daarbij een essentieel onderdeel. Het is daarom goed dat Stichting Bollenacademie zich inzet om beschikbare kennis in het vak vast te leggen en te zorgen dat deze behouden blijft.”

Het boek beschrijft de teelt van narcissenbollen en het in bloei trekken van narcissen. Van uitgangsmateriaal tot aan het afleveren van het eindproduct. Alle teelttechnische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat dit boek algemene informatie over botanische kenmerken van de narcissen, sortiment en de geschiedenis van de teelt.

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie: “We hebben inmiddels al boeken uitgegeven over het telen van tulpen, lelies, hyacinten en sneeuwklokjes. Ook zijn er thematische boeken verschenen, zoals De bloembollenketen en Ziekten en plagen bij bloembollen. Met het nieuwe boek De teelt en broei van narcissen komt er voor het eerst in vele jaren weer een boek over het telen van narcissen uit. We zijn erg trots op deze uitgave.”

De teelt en broei van narcissen is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groen onderwijs en voor overige geïnteresseerden en liefhebbers. Het boek wordt gedrukt ‘on demand’ en is verkrijgbaar voor € 59,- (inclusief verzendkosten) bij de webshop van het Ontwikkelcentrum. Ook de overige uitgaven van de Bollenacademie zijn bij het Ontwikkelcentrum te koop.

Stichting Bollenacademie
Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. De publicatie van De teelt en broei van narcissen wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt

bron: Bollen Academie & KAVB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven