Bloemenhuldes op basisscholen

Dag van de Leraar (5 oktober) als bloemengeefmoment

Voor het zesde jaar op rij strijden basisschoolleerkrachten in Nederland om het hoogste rapportcijfer. Op de vraag ‘welke juf of meester verdient een 10?’ hebben kinderen en ouders van basisscholen massaal gereageerd. Uit de vele inzendingen selecteerde een jury per regio een finalist: Sandra Helleman uit Wateringen (regio Midden), Bart Heijnen uit Geleen (regio Zuid) en Roeling Tissingh uit Ruinerwold (regio Noord). Begin oktober wordt bekend wie de onderwijstopper 2018 van Nederland is. De winnaar en vele andere leerkrachten worden dan volop in de bloemen gezet.


De genomineerden: meester Bart Heijen, juf Roelien Tissingh en juf Sandra Helleman

Waardering
De verkiezing is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. De stichting roept ouders en kinderen op stil te staan bij wat de leerkracht voor hen betekent en motiveert hen waardering te tonen met een bloem of plant op de Dag van de Leraar (5 oktober).

Agnes van den Berg, initiatiefnemer van de campagne: “Het is geweldig dat bloemisten en tuincentra steeds meer inhaken op deze bijzondere dag. Bijvoorbeeld door het organiseren van speciale knutselmiddagen of het eenvoudig ophangen van de poster in de winkel.” De stichting ‘Een 10 voor de juf’ heeft vanaf week 38 promobags beschikbaar die gratis zijn af te alen bij diverse Cash & Carry’s in Nederland. Ook is de stichting aanwezig op het bloemistenevent van Pyramide op 2 oktober in Naaldwijk.

Finalisten
  • Regio Zuid: meester Bart Heijen (38) van groep 5 van basisschool ’t Heuvelke in Geleen. Bart staat ruim 15 jaar voor de klas en zorgt met zijn vele grapjes voor een prettige sfeer. Met zijn behulpzaamheid en geduld geeft Bart zijn leerlingen meer zelfvertrouwen. Ook buiten schooltijd staat deze meester klaar voor vragen van ouders en kinderen. En weer of geen weer… Bart draagt altijd korte mouwen.
  • Regio Noord: juf Roelien Tissingh (43) van groep 7 van basisschool De Dissel in Ruinerwold. Roelien is zo’n 20 jaar werkzaam in het onderwijs en collega’s typeren haar als gepassioneerde leerkracht. Voor haar leerlingen zet ze zich volledig in en is continu op zoek naar manieren om het beste uit de kinderen te halen. Daarbij bedenkt Roelien vaak de ‘gekste en leukste’ dingen. In de ‘Franse week’ heeft ze bijvoorbeeld gezorgd voor stokbrood, kaasjes en slakken en tijdens de ‘Romeinse week’ kwam Roelien verkleed als Romein.
  • Regio Midden: juf Sandra Helleman (39) van groep 7 van basisschool De Kyckert in Wateringen. Sandra is al 10 jaar juf en wordt door haar leerlingen omschreven als vrolijk en nooit chagrijnig. De klas is best wel druk, maar toch heeft Sandra oog voor elk kind en zorgt dat niemand zich buitengesloten voelt. Sandra houdt van een gezellige sfeer. Ze heeft zelfs een appeltaart voor de hele klas gebakken en doet mee met een potje voetbal of een sneeuwballengevecht. Op Koningsdag was zij zelfs degene die een watergevecht startte!
Stemmen
Via de Facebookpagina van Een 10 voor de Juf kan van 12 tot en met 26 september 2018 gestemd worden. De winnaar wordt begin oktober, vlak voor de Dag van de Leraar, bekend gemaakt. Hij of zij wordt ’s ochtends verrast in de klas en flink in de bloemen gezet.

Ondersteuning
De campagne ‘Een 10 voor de juf’ wordt ondersteund door ondermeer Stimuflori, Coloured by Gerbera, tuinplantenpromotie Outdoor, Altijd Kalanchoë, Royal Flora Holland, Plantion, Van der Voort Potplanten, Decorum, Koppert Biological Systems, Opti-flor, Florensis, Air So Pure, Holstein Flowers, SV.co, Zentoo, Altanova en RAP Redactie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven