SoilCares wordt AgroCares

Naast bodemanalyse straks ook bladanalyse

SoilCares, een leverancier van smart farming diensten, breidt zijn producten en diensten portfolio verder uit. Naast het managen en monitoren van bodemvruchtbaarheid, is het nu ook mogelijk nutriënten te meten in veevoer (FeedCares) en in blad (LeafCares). Het volledige portfolio wordt beschikbaar onder een nieuwe naam 'AgroCares'. Alle AgroCares-diensten en applicaties worden geleverd met dezelfde innovatieve zelf ontwikkelde sensor- en database technologie: een draagbare Scanner en een Lab-in-a-Box, een sensor lab.


 
Van SoilCares naar AgroCares
SoilCares werd opgericht in 2013. Het bedrijf startte in Kenia met het meest complexe, maar ook opbrengst bepalende element: analyse van de bodemvruchtbaarheid. In de jaren die volgden breidde SoilCares zijn diensten uit naar ruim 20 landen. Klanten variëren van organisaties die werken met kleine boeren in Ivoorkust tot grote retailers in Myanmar en grote agro holdings in de Oekraïne. De volgende mijlpaal is het aanbieden van smart farming diensten voor de analyse van nutriënten in veevoer en blad. CEO Henri Hekman: "Onder de nieuwe naam 'AgroCares' bieden we nu een volledig pakket met toonaangevende smart farming diensten waarmee we nutriënten kunnen meten in de bodem, veevoer en in blad."

Slimme apps in combinatie met een draagbare Scanner en een Sensor lab
AgroCares heeft diverse apps ontwikkeld die on-site snel en betrouwbaar inzicht geven in de belangrijkste nutriënten. De apps worden gecombineerd met twee producten: een Scanner en een Lab-in-a box. De draagbare Scanner is uitgerust met een NIR-sensor. Het Lab-in-a-Box (LIAB) is een opstelling van apparatuur met MIR- en XRF-sensoren. Het LIAB is ontworpen als een betaalbaar alternatief voor een traditioneel nat chemisch laboratorium.
 
Diensten gebaseerd op een abonnementsmodel
Klanten betalen een vast bedrag voor de diensten die ze nodig hebben. Ook kunnen aanbevelingen over het aanbrengen van kunstmest of feed management worden toegevoegd aan de dienstverlening. Afhankelijk van de apps die ze gebruiken, betalen ze een jaarlicentie. Dit abonnement geeft ze de mogelijkheid een ongelimiteerde hoeveelheid scans te maken.
 
De échte intelligentie zit in de database
De échte intelligentie achter de diensten van AgroCares zit in de wereldwijde databases die het bedrijf gebruikt en de algoritmes die worden toegepast om agronomische data te vergaren en aanbevelingen te kunnen geven. Voor bodem advies gebruikt AgroCares een zelf ontwikkelde Global Soil Database. Voor veevoer wordt de database van Trouw Nutrition gebruikt, één van de strategische partners van AgroCares. De database voor bladanalyse wordt momenteel door AgroCares ontwikkeld.
 
Combinatie van sensortechnologie met deep learning database technologie
De sensortechnologie in combinatie met de deep learning databases biedt eindeloze mogelijkheden om te groeien en waardevolle agronomische informatie aan klanten te bieden. Onder de naam AgroCares biedt het bedrijf nu de mogelijkheid nutriënten in de bodem, in veevoer en in blad te analyseren. In de nabije toekomst wordt verwacht ook elementen als mest en melk te kunnen analyseren. Het uiteindelijke doel is om met deze technologie alles op een teeltbedrijf te kunnen meten.

Voor meer informatie:
AgroCares
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven