Floralis Lisianthus wint Meesterteler Award op NZBT-keuring

Op donderdag 6 september 2018 vond in het WestlandTheater De Naald in Naaldwijk het Seasonal Flower Event plaats. Deze jaarlijkse FPC Productbijeenkomst van zomerbloemen, bolbloemenassortiment en snij-, bes- en trekheesters was in samenwerking met de Nationale Zomerbloemententoonstelling.

Tijdens deze bijeenkomst vond ook de uitreiking van de prijzen en awards van de NZBT-keuring plaats. Ditmaal tijdens een wervelende show door het duo Ruud Hazelaar en Jhon Koopman van Flower Circus, Floral infotainment.Uitslag NZBT-keuring en uitreiking Meesterteler Award
Dit jaar zijn er 379 inzendingen van 102 aanvoerders in de tentoonstelling verwerkt (record was 461 in 2015). De kwaliteit van de ingezonden producten was zeer hoog.

De Meesterteler Award, bedoeld voor het kwalitatief beste product uit de tentoonstelling, is in de wacht gesleept door Floralis Lisianthus uit Honselersdijk met een zeer hoge score van 9,85 voor hun Eustoma russelianum gevuldbloemig ‘Arosa Red’ - Lisianthus. De keurmeesters waren onder de indruk van de zuiverheid van de bloem en de mooie, zware kwaliteit en de bijzondere kleur.

Wederom hebben een groep groothandelaren hun naam aan een keuringsprijs verbonden, de eerste prijs van een groep uit de NZBT-keuring. Dit jaar waren acht van de uitgereikte prijzen gesponsord.
  • De 1e prijs voor Delphinium is gesponsord door Hamifleurs en was met de score van 9,47 voor kwekerij N.G. Wigchert uit Noordwijkerhout met Delphinium dubbelbloemig (Elatum Grp) 'Dewi Anastasia’
  • De 1e prijs voor Lisianthus gesponsord door P. van Dam en Zn Bloemenexport en -groothandel is gewonnen door eerdergenoemde kwekerij Floralis uit Honselersdijk met een score van 9,85 voor hun Eustoma russellianum gevuldbloemig 'Arosa Red' – Lisianthus.
  • De 1e prijs voor Hydrangea is gesponsord door FleuraMetz en uitgereikt aan kwekerij Ben Boers uit ’s-Gravenzande met een score van 9,57 voor zijn Hydrangea macrophylla ‘Balthazar’ classic.
  • De 1e prijs voor Overige snijbloemen gesponsord door Summerflowers.nl viel ten deel aan kwekerij Maatschap Bos-de Vries uit Nieuw-Vennep met een score van 9,63 voor Eryngium pandanifolium ‘ Physic Purple’.
  • De 1e prijs voor Grassen e.d., gesponsord door W.K. Heyl jr., is gewonnen door kwekerij Landjuweel uit Steenbergen met een score van 9,47 voor Miscanthus sinensis overig.
  • De 1e prijs voor Anthirrhinum is gesponsord door Globeplant en uitgereikt aan kwekerij Jan van der Voort voor Anthirrhinum majus ‘Potomac Pink’ met een score van 9,23.
  • De 1e prijs voor Bes- en trekheesters, gesponsord door My Blush, was voor kwekerij Nooren met een score van 9,47 voor Physalis alkekengi lampion (tak).
  • De 1e prijs voor Celosia is gesponsord door Florensis Cut Flowers B.V. en uitgereikt aan kwekerij G. van den Beukel voor Celosia argentea (Plumosa Grp) 'Century Purple Rose met een score van 9,50.


Winnaar VGB Award
Naast de jaarlijkse NZBT-keuring vond voor ook een handelskeuring van zomerbloemen plaats door juryleden vanuit de VGB (Vereniging Groothandel Bloemisterijproducten. Voor het meest onderscheidende product in de tentoonstelling ontving Rijk de Jongh met Celosia turbo ‘Limited Coral’. De tweede prijs was voor A.P.J. Meiland BV met Panicum virgatum ‘Dallas Blue’ en het Sierfruit Kalebas Groen van Chris van der Ende was goed voor een derde prijs.

Winnaar Bloemisten Award
De Bloemisten Award eveneens voor het meest onderscheidende product van de tentoonstelling is uitgereikt aan Maatschap Bos-de Vries, die ook al in de prijzen viel onder de categorie Overige Snijbloemen. De jury jureerde onder leiding van Ruud Hazelaar.

Kijkt u voor foto’s, uitslagen en scores van de NZBT-keuring en actuele informatie op www.nzbt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven