Afschermen assimilatiebelichting vanaf 1 september

Voor de assimilatiebelichting tot 15.000 lux geldt dat vanaf 1 september de bovenzijde van de kas moet worden afgeschermd. Gedurende de donkerteperiode moet de afscherming sinds 1 januari 2017 minimaal 98% bedragen. Gedurende de nanacht moet de afscherming minimaal 74% bedragen.Controle
De intensiteit varieert, maar in de meeste regio's wordt regelmatig gecontroleerd op naleving van de voorschriften m.b.t. de afscherming. Het is daarom zinvol om na te gaan of de scherminstallatie goed functioneert en om zo nodig onderhoud uit te laten voeren.

Storing melden
Als er tijdens het belichtingsseizoen een storing in de installatie optreedt, waardoor u niet aan de voorschriften kan voldoen, dan is het wettelijk verplicht de storing te melden bij bevoegd gezag (doorgaans de omgevingsdienst). Steeds meer omgevingsdiensten hebben op hun site een telefoonnummer staan dat 24/7 bereikbaar is en/of een mogelijkheid om digitaal een melding in te dienen. Als er geen mogelijkheid is om een storing te melden, maak dan gebruik van de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Die mogelijkheid is vaak prominent op alle sites van de omgevingsdiensten aanwezig.

Het melden van een storing betekent niet dat er gegarandeerd geen handhaving plaatsvindt, maar de toezichthouder houdt hier doorgaans wel rekening mee.

De exacte omschrijving van de regelgeving vindt u terug op www.wetten.nl, Activiteitenbesluit -> artikelen 3.56 t/m 3.59.

Bron: LTO Glaskracht


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven