Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berg Roses investeert in koeling en bufferruimte

Tholen - Dit jaar is koelcellen en panelenbouwer Hans van der Meijs BV gestart met het maken van een grote uitbreiding en aanpassing van de bestaande ruimten voor Berg Roses in Delfgauw. Totaal is hier bijna 3000m2 vloeroppervlak mee gemoeid.



In eerste instantie is er tegen de bestaande hal een uitbreiding van de hal gerealiseerd van ca. 2250m² waarna er door Hans van der Meijs BV een grote koelcel, een bufferruimte, een kantoorruimte en een sluis gebouwd wordt. Voor de wanden van deze ruimten zijn nieuwe sandwichpanelen toegepast maar voor het dak zijn er gebruikte panelen toegepast. Voor de koelcel is als installatie een gebruikte water chiller toegepast met 12 stuks gebruikte dubbelzijdig uitblazende verdampers.



Berg Roses had de wens om te koelen tot een 0,5°C, omdat bij deze temperatuur de rozen in slaap zijn en niet door rijpen. Overigens is Berg Roses hierin wel vooruitstrevend omdat gebruikelijke koeltemperatuur voor rozen 2,0°C is. Om de temperaturen in de koelcel goed te waarborgen, zijn ze verdeeld in 4 temperatuurzones en zijn ze aangesloten op een computersysteem waarbij de temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden wordt.

In fase 2 van het project zullen de bestaande ruimten opnieuw worden ingedeeld. In fase 2 zullen de ongesorteerde rozen 1 dag worden opgeslagen voor het sorteerproces. Rozen moeten eerst 24 uur op water staan bij 2 graden Celsius voor het beste sorteerresultaat.



Hans van der Meijs BV zal hiervoor de 2 bestaande koelcellen demonteren en de materialen hergebruiken voor de nieuwe koelcel van 500m2. De bestaande koelinstallatie zal opnieuw gebruikt worden in de nieuwe situatie. Logistiek vergt dit heel wat planning omdat Berg Roses gewoon door werkt tijdens de nieuwbouw en er veel materialen hergebruikt worden. Door het hergebruik van zoveel mogelijk materialen en installatie en te kiezen voor gebruikte materialen draagt Berg Roses bij aan een circulaire economie en wordt de hoeveelheid afval beperkt. Bovendien blijkt het heel goed mogelijk om in combinatie met nieuwe en gebruikte materialen een esthetisch, economisch en bedrijfstechnisch mooi eindproduct neer te zetten. Zo bouwt Berg Roses aan een betere toekomst.

Voor meer informatie:
Hans van der Meijs BV
Nieuw Oranjekanaal 85
3151 XL Hoek van Holland
T: 0174-254871
Roger Vos
M: 06-10011525
E: roger@hansvandermeijs.nl
www.hansvandermeijs.nl
Publicatiedatum: