Japanners ontwikkelen vroegbloeiende kersenbloesem voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo

Er worden momenteel pogingen ondernomen om een ​​kersenbloesem te ontwikkelen die kan bloeien in de zomer en (dus) op tijd voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Een regionale raad - samengesteld door onder meer het regionale bestuur van Kanagawa - die bloemen en planten promoot, heeft met succes een vroegbloeiende tokaizakura kersenbloesem geproduceerd die afgelopen maand al tot bloei kwam. De boom werd ontwikkeld door de 56-jarige Toru Nagoya, een bloemenkweker uit Kawasaki.

Als de inspanningen succesvol blijken, kunnen de typische Japanse bloesems worden gebruikt voor de versiering van evenementenlocaties en in boeketten voor de medailleceremonies van de Spelen van 2020.

Het experiment werd uitgevoerd in een gedeelte van het Enoshima Aquarium in Fujisawa, Kanagawa Prefecture. Begin augustus begon de een na de andere lichtroze bloem van een tokaizakura-kersenbloesem tot bloei te komen in een kamer die gedurende de dag op 28 graden werd gehouden. De kersenboom bloeide ongeveer gedurende een week. Er verschenen geleidelijk blaadjes aan de takken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven