praalwagens in de startblokken

Genoeg dahlia's voor Corso Zundert

Dahlia's zijn de laatste tijd in het nieuws geweest als een van de gewassen die het tijdens de droogte hebben moeten ontgelden. Dubbel zuur voor de verschillende corso's die rond deze tijd gehouden worden, zo zou je denken, maar volgens de 'dahliabaas' van het corso Zundert valt dat wel mee. "De velden in Zundert staan er redelijk goed bij en zoals wij het hebben kunnen bekijken hebben we er genoeg."

Dat zij hij al weer enige dagen tegen Omroep West, inmiddels zullen de meeste bloemen geplukt zijn. Dat gebeurt vooral op een specifieke dag en wel gisteren, de 'Grote Zundertse Pluk'.


afbeelding: Holland Dahlia Event

Er is vermoedelijk wel iets tekort aan witte en paarse bloemen, al is dat ook weer niet onoverkomelijk. In Nederland bestaat immers een heuse corsomarkt, waarbij het ene corso koopt/verkoopt aan de ander. De bloemen die de 20 verschillende buurtschapen deze dagen plukken, tussen de 7en 7,5 miljoen, worden dan ook weer verkocht (momenteel voor 1,62 per honderd bloemen, een prijs die regelmatig 'geïndexeerd' wordt; zijn er veel bloemen dan is die prijs lager, zijn er minder dan gaat deze omhoog). Deze handel brengt jaarlijks ook weer een ton of 2 in het laadje.

Dit weekend wordt het Zundertse Corso voor de 78e keer georganiseerd. Voor programma en meer informatie, zie de website.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven